Az egysíkú gondolkodás csapdája

Csodálatosan pocsék teljesítmény, 3 egység. Már-már cseszdki, esetleg ördögösebb meccsre képzelhetném magam. De nem. Ha szívemre teszem a kezem, egy gyenge Champo-pofozgatást sem nehéz belelátni, ha pedig a falloszomra, akkor az erekció negáltját tapasztalom. A Liverpool eszköztárának nyár óta legjobban csillogó, de egyre inkább fakuló eszközét, a 433-at annak minden fícsöre nélkül vélhettük felfedezni ebben a soft pornóban. Zeljko, kedves elvtárs, ez kurva ernyedt és ötlettelen volt.

Megint volt egy hét tervrajzokat skiccelni, azt valahogy mégsem lepődött meg senki, hogy végül minden tekercs a szemétben landolt, és a jól bevált működésképtelen, lekávézott rajzocska kopírozott változata került megvalósításra. Még arra sem vettük a fáradtságot, hogy Originek kitaláljunk valami testhez állóbbat, hogy az amúgy is szar teljesítményben ne csak plusz híglevet jelentsen. Jött aztán néhány szebb, főleg egyéni megmozdulás, és a mák, amivel most vasárnap nyertünk. Aztán a tavasz többi, tán 9 dagonyászós meccsén majd nem fogunk 2 feletti ppg-t hozni.

Többen linkelték már kommentmezőben Tomkins legújabb, nagyon fasza írását, érdemes elolvasni. Zanzásítva arról van szó, hogy ezeknek a kicsik elleni iszonyatos szenvedéseinknek nem a mentális gödör az oka – a teória szerint igazából ez nem is egy létező dolog, hisz kéthetente csapjuk a topcsapatokat –, hanem inkább az, hogy fizikálisan a PL egyik leggyengébb csapata vagyunk. A bottom half meg nyilván úgy fog sorra kiállni egy ilyen Liverpool ellen, hogy agyba-főbe nyomják a magas futballt; szemben Arsenal – Tottenhamékkel, akik rendes csapat lévén (Mourinho, ülj le kurva gyorsan) játszani próbálja ezt a sportágat ellenünk is. Még a Citytől lehet ilyen szépeket remélni, aztán irány az erdő.

Van benne valami. De akkor tényleg erős és magas embereket kéne vennünk brazilok helyett? Ha bárki kételkedne a válaszban, elsúgom füledbe, hogy rántott mákban több az ópium, mint ebben az igazság. Van benne valamennyi, de annyira marginális, hogy pszichedelikus vágyaid beteljesítésére ne ebben keresd a megoldást.

Idén jelenleg az utolsó helyen állunk a fejpárbaj nyerési mutatóban. És? Tudod ki volt tavaly az utolsó? Bizonyos Leicester. Hogy védekezésben hátrányunk származik a kevés magas emberből, ahhoz kétség sem fér. Bár azért a vasárnapi bekapott dugó sem egy sima sün-szögletből született:

A presszingünk sehol, Lallana a csapat békájaként a saját segge alatt játszott, és 5 presszingelő ember helyett 2 és fél volt az ellenfél térfelén vörös mezben. Szóval Cou lemarad, Can iszonyat messze helyezkedik, és Klavannal együtt késik le egy fantasztikus kifli passzsávról. Nem a magasságon múlt.

Pötí problém ebben a magasságra gyúrni dologban, hogy kurvára ellene van bárminemű idei játékbeli törekvésünknek. Félre ne érts, tényleg szebbet székelek, mint amit a mostani formánkban 433 címszó alatt játszunk, de még mindig megkérdőjelezhetetlen, hogy a nyáron kitalált irány korunk Liverpool Way-e. Ebben a presszingelős, magas védelmi vonalas, Lallana 8-as, tangós támadótriós, dupla triplás fluid 433-ban lehet látni azt a nüansznyi pluszt, azt a mérnöki okosságot, amivel pénzügyi helyünknél előrébb tudunk ragadni a pontok terén. Ezt a szellemi irányt akarom látni. Nem kérek 4231-et, sem Bentekéket. Próbáltuk, sokkal többször, mint kellett volna, nem megy. Pont arra elég, hogy a nagy átlagunkat hozzuk. Vagyis semmire. Vedd ki a kezed a zsebedből és képzelj inkább másra: komolyan elcserélné bárki az elöl játszó hármasunk bármely tagját Benetekére? Baszd ki. Lenne szerinted annyi pontunk, mint most? Sírok, ha ezen bárki elgondolkodik. A legutolsó ilyen homo erectus Brendan Rodgers volt, pont olyan zuhatagba vitte is a focinkat.

A mentális letargiánknak persze lehet egy elég jó magyarázója, hogy fizikálisan el vagyunk nyomva. De könyörgöm, ősszel nem voltunk? Hogy a viharba ne lettünk volna, pontosan olyan szar aerial dual won ratio-kat hoztunk, mint manapság. Sokkal inkább oka ennek a fáradtságnak maga a keret. Fasza a keretünk, ezzel kár vitatkozni. Kiváló, de csak abban az értelemben, hogy taktikai variációkban elég jól forgatható ki még sérülések esetén is a Rubik-kocka. Buvac-ék egysíkú struccpolitikájának kiteljesedéseként ez viszont nem történt meg; a túl sűrű menetelésben egyszerűen nem történt váltás, vagy taktikai rotáció, pedig volt és van rá lehetőségünk. Innentől pedig, ha feltesszük, hogy csak 433-at játszunk, akkor mindjárt szűkösebb az a keret. Nincs alapemberünk sérülve elöl, mégis Coutinho helyére egy 17 évest lehet csak behozni. (Coutinho külön fejezetet érdemelne, de annyira jól megfejtettétek, hogy szépen meg is mutatja mindannyiunknak az okokat december óta. Pince kéne neki, mint már évek óta az ilyen időszakaiban, de egyszerűen nincs erőforrásunk, hogy ezt könnyen megtehessük.)

Akiről méltatlanul kevés szó esik, pedig legújabb szürke eminenciásunk

Klopp szavaival élve gusztustalan meccset húztunk be, végre. És ennek örülni kell, de azért, mert itt végre voltak pillanatok, amikor lehetett látni, mivel tudtuk ősszel verni a kicsiket. Az, hogy ezt nem tudjuk egy idényen át tartani, nem azért van, mert valamiben (fizikum) jobb emberek kellenének, hanem mert a jelenlegi egyetlen futballunkhoz kevés van. Sajnálni fogom Studge-ot és Can-t, de ez van. Utóbbi hiába nyer Pool-szinten kimondottan sok fejpárbajt, ha a 433 egyik pozíciójában sem érzi jól magát. Szurkolok neki, hogy sikeresen kineveljék belőle a DP megrögzöttséget, vagy hogy végre penge CB-vé neveljék, de jelenleg csak egyetlen dolog miatt lehetek érte repes: a legnagyobb szartenger hullámain is képes magabiztos maradni, és kapitányi erényeket csillogtatni. Szép gól volt, mars vissza tanulni.

______________________________________________________________________

A zöldhasúak mindegyikét sikerült felporszívózni a Jacuzziból, és elvileg röppent a lovetta Liverpoolba, hogy nyáron mélyen zsebbe nyúlhassunk újabb brazilokért, mi meg Fonatos köveken ugráljunk majd egyszer.