GlenTheH8ful

01_01

Szorongasz. Ez az első alkalmad. De teljesíteni kell, nincs mese. Megfeszülsz és belemeríted, először csak egy, majd két ujjad. Aztán belelendülsz. Mennyei az a forróság, ami eltölt és az a nedvesség, ami körbevesz. Extázisszerű. Nem csak városi legenda, ez tényleg jobb, mint csak olvasni róla. S mikor már megtalálnád a kényelmes pozíciót, valami hirtelen elkezd pezsegni a zacsid környékén. ’Hé, McAllister, szállj már le az extra pezsgőfürdő gombról!’ – kiált egy poros orrhang a Jacuzzi túlsó végéből.

01_02

Valahogy így ragadom meg most én is a Vörös Fonatos pennát, melyből reményeim szerint tőlem is a szokott színvonalú betűbiflázások születnek kezdőhonlapotok hasábjaira a jövőben. Elsőként most essék szó a soron következő kedd esti mire is fogjam a napi söradagomat meccsről.

Díszes társaságot fogad szeretett csapatunk. And… He. Is. Back!

Glen Johnson ugyanis ismét az Anfield gyepszőnyegén fogja lederiválni néhány scouser hajáról a zselét. Bár ezen esemény beteljesülését most már inkább néhány Kopba lőtt field gól hatásaként reméljük, semmint a rég múlt „baszd meg az emberbevezetéseidet, Johnson, takarodj a picsába, letépem a hajam, de legalábbis a rákent hajógyári waxot” pillanatok egyikeként.

Az apropó, mint tudjuk, a Mikiegér kupa döntője előtti utolsó lépcsőfok. Miután a top4 idén pont olyan messze van, mint Sturridge visszatérésének exponense négyzetre emelve Allen összfejszőrhosszával – vagy divatosabban: tapírfasznyira -; így a múltkoriban a stoke-on-trent-i pokolból elhozott 1-0-s győzelem hirtelen senki szerint sem púp a háton, hanem egy lehetőség. Ennyit tud fordulni három hét alatt a vélemény. Itt van egyedül a lottóötösnél magasabb esélyünk nemesfém nyerésére, ráadásul még egy EL-indulást is dobnának vele. Mondjuk ez lehet, hogy pont elveszi a kedvem az egésztől, mindenki eldöntheti, mennyire akarja jövőre is sztyeppékre utaztatni csütörtökönként kedvenc csapatát, de az biztos, hogy szép fricska lenne Klopptól Rodgersnek vagy LvG-nek címezve egy első éves kupa.

De ne szaladjunk ennyire előre, előbb túl kéne élni ezt a holnapi elődöntőt. A hétvégén a Stoke sem találta a Leicestert kipukkasztó varázstűt, sima 3-0-ra kaptak ki. Legnagyobb spielerük, Arnautovic nélkül voltak kénytelenek kiállni, láss csodát, hamstring sérülés miatt. Az ellenünk vívott elődöntőre még kétes, hogy visszatér-e, Karmától mindenesetre berendeltük, hogy a múltkori után, most őket sújtsa Hamstring Monster.

01_04

Az utóbbi időben amúgy sem megy nekik nagyon a góllövés, kivéve persze, hogy a Norwich-nak még ők is tudtak gurítani egy hármast. Holnap viszont támadniuk kell, ha mernek gondolni a továbbjutásra. Elnézve Mignolet-t és ezt a szombati laza négyesünket a puttonyban én sem vagyok túl nyugodt. Ha Buvac-ék megint előveszik az emberfogásos védekezést, akkor pedig még kevésbé leszek. A set piece-eiktől annyira azért nem kell összecsokizni magunkat: 7-et sikerült így bekanalazniuk, amivel minket megelőzve az előkelő 17.-ek a PL tábláján az összes rúgott set piece gól tekintetében. Ebből nemcsak, hogy 4 büntető volt, de ők az egyedüliek 0 szögletből szerzett góllal. Vágod? A Stoke. Bármennyire is nehéz felfogni, ez a Stoke City már tényleg van annyira játékos, mint az az alkoholista favágó, aki két kocsma között belebotlik egy palotapincsibe. Ettől még simán megteszem a 600 ajrómat arra, hogy nyelünk egyet szögletből.

Generated by IJG JPEG Library
Kolo épp most tudta meg az eheti szögletből kapott gólra fizetett nyereményt

Hazai oldalról Klopp csalafintáskodott egyet az újabb 2 nap felkészülési idős tétmeccs előtti majdnem rotálatlan hétvégi kezdővel, de most legalább a fazekasoknak is pont ennyi idejük volt készíteniük magukat a transition play ellen. Mert ha valamikor fognak kapni az arcukba hirtelen letámadásokból, akkor az holnap lesz, mikor is nekünk jönnek gólkényszerükben. Ez a mi sejtelmes mutatványunk persze majd ott bukhat meg, mikor a támadások végén Adam Pillecukor Lallana és Joe Alibipassz Allen fog Benny Hill fejére ívelgetni, aki a 16-os vonalán indiántáncot járva fogja mutogatni, hogyan is szeretné ő megoldani, hogy ne a ziccerstatisztikáit rontsa tovább. Firmino pihenőnapozása mellett én még a nem épp 100%-os meccsfittneszű Hendinho helyett Ojo-t (ha már Allent betettem Roberto helyett), az edzésen megsérült Clyne helyett pedig a kultuszhőssé avanzsált Flannagant bírnám, főleg, hogy Ligakupa lévén talán holnap is a hangosabbik Kop fog kivándorolni Johnson minden labdaérintésénél állva tapsolni.

01_06

A Fonat beépített merseyside-i dokkmunkásnak álcázott kémjei jelentették egyébként, hogy Kloppnak kinyitott vasárnap az optikus, az új lencsék meg is jönnének a meccsig, de a BentekeHasACrushOnMe gyémántberakás kimarásához még idő kell. Szóval Kloppné német precíziós második szemüveg kereső képességére kell hagyatkoznunk. Amíg keres és talál, álljon itt még egy kép mindenki kedvenc aktív PL-8-asáról, aki épp a legutóbbi kupánkat, a 2012-es Ligakupát ünnepli bohócsapkában:

Glen Johnson
Miatyánk

Ígérem, nem lesz több Johnny-dicsőítés részemről (sokszor), de a felszoposztomban csak nem hagyok már ki Benteke-módra ekkora ziccereket. Reméljük, a Stoke holnap viszont mindent. (Meccs 20:45-től a hozzám hasonló feledékenyeknek!)