Ez az, büntess!

tumblr_lv2yrqO0Mn1qf9qmjo1_500

Vannak azok a pillanatok, amikor a tököd tele van mindennel. Kezedben marad reggel a kedvenc bögréd füle, melóba menet a világ összes, öt pontos biztonsági kormányfogással vezető esőembere tömött sorokban rajzik eléd, hogy másfél órát ülj egy akkora dugóban, ami még a Holdról is látszik. Aztán ebédkor még a préselt medvemájas konfitált kacsacombod mellé is elfőzik a sárgarépát. Ekkor betelik a pohár, felhúzod magad és azt mondod: Gyerünk Karma, mutasd meg mit tudsz! Essen az eső, szarjon bele a strucc sirály a szádba, jó mazochistaként várod, hogy a sors erdei süncsalád bőréből varrt kesztyűbe bújtatott ökle kecsesen masszírozza a mandulád. Igen, abból az irányból.

Kezdődött a Villával. Mumus is, Lambert is az edzőjük, sapka is volt rajtuk, kikaptunk, oké. Aztán jött a rúdugróléc, felfokozott állapot, BL,ülünk a stream előtt csodát váró, gyermekien kerek szemekkel, erre mi a faszom volt ez. Nem baj, nem a győzelem, nem az eredmény, nem a szándék, hanem a fontos, a kalapácsosokat ha nem is gyalázzuk földbe, azért illene megverni. Centiken múlt. Tényleg.

10299922_10152848378192573_93434859098474901_n

Ennek a tetejébe, az egészet megkoronázandó vár ránk egy fantasztikus, hazai pályás Mikiegér meccs a Middlesbrough, egy jó erős Championship csapat ellen, akik biztos a szívüket kiteszik a pályára, elvégre veszteni valójuk semmi nincs, de egy Liverpoolt kiejteni bármelyik hasonszőrű klub számára dicsőség. Normál esetben egy ilyen meccs egy 100%-on pörgő Liverpoollal igazi örömünnep lenne, miután a nagyok egy félidő alatt elintéznék egy laza négyessel a ’Borót, a második félidőben meg ernyedt félmosollyal nyugtázhatnánk, hogy a fiatalok is jó úton haladnak a maguk hármasával. Viszont látva azt, hogy a „nagyok” mit tudnak kihozni magukból, itt az ideje, hogy új szintre emeljék fiaink a megaszopás intézményét.

hodgson_2206545b

Kezdjük is a taktikával. Mit nekem 4-3-3, egy jó diamond, vagy legalább egy közepesen félszar 4-2-3-1, ne álljunk meg félúton, itt az ideje, hogy elővegyünk egy jó anakronisztikus, lassú, sok beadásos, igazi Hodgsonos 4-4-2-t. A kapuban természetesen Jones-nak van a helye, bár Mignolet mindent megtesz az utóbbi időben, hogy ő utazzon Disneylandbe és mókázhasson pár hetente Mikivel. Ilyenkor sajnálom, hogy nincs Glen, kész öröm lenne nézni, ahogy vezeti a labdát az alapvonal felé, Wisdom kölcsönben, Kellyt eladtuk, Flanno sérült, így sajnos Mankót kell bedobnunk, pedig nem ezt érdemelné a srác. A proaktív , okos védekezés különösen fontos az utóbbi időben, így a védelem többi részét egyértelmű, hogy Skrtel-Touré-Enrique triónak kell feltöltenie. A középpálya középén természetes a Gerrard – Lucas tengelynek kell robognia, olyan sebességgel, hogy tér kezd el görbülni körülöttük. A széleket jól meg kell nyomni, Ebay Brannagan illetve a mostanában úgy is formában lévő Coutinho megoldja (Update: Aki szintén sérült, jöjjön hát Suso). Tőlük várja majd a labdákat Lambert és Borini, ezzel  a csapattal olyan esténk lesz, amit még évekig vissza fogunk sírni.

Megvan, ki hiányzik a csatársorból

Oké, lehet kicsit túltoltam a havibajos mesedélutánt, de tényleg nem volt szükségünk erre a hétközi mókatúrára. A ’Boro egy harcos kiscsapat, egyedül abban bízhatunk, hogy nem Ikarusban jönnek ki már az öltözőből is, hanem lesz kedvük focizni is, mint például bolgár barátainknak. A csapatot illetően semmilyen, de abszolút semmilyen elvárásom nincs, az utóbbi meccseket látva nem is nagyon lehet. A kiesés engem abszolút nem hatna meg, a mostani, házméretű lyukakkal ellátott középpályánknak nem hiányzik a mit tudom én hányadik frontos terhelés hónapokon át, így egyedül abban bízom, hogy BR végre valahára előveszi a józanabbik eszét és legalább akkorát variál a csapaton, mint azt az előbb felvázoltam. Következő meccs a neverton ellen lesz, ott az eddig hozott teljesítmény kutyafülét nem fog érni, ráadásul nem ártana ott is egy legalább félig rotált csapatot bevetni, mert pár napra rá mehetünk a frissel kiporolt seggű Basel ellen, hogy bebiztosítsuk a csoportból való továbbjutást. És mint már említettem, újabb lépést tegyünk a BL győzelem felé. Ha meglátom a kezdőben Henderson, Balotelli vagy Sterling nevét, akkor egész nap üvölteni fogok a jakuzzi melletti piros telefonba.  Update: Henderson sérülés miatt kihagyja a meccset, nem tudom, hogy sírjak, vagy nevessek.

Ja igen, a meccsről természetesen lemaradok, úgyhogy ide a bökőt, hogy csak azért is nyerünk.