Rotáció!

1270574851_86252060_1-Fotok--Rotacios-kapa-elado
Pár nappal azt követően, hogy az ünnepek alatt elfogyasztott olajos halak kicsit megfeküdték gyomrunkat, majd másnaposan, színes ásítással kibélelt nejlonzacskót plüssmackóként magunkhoz ölelve vegetáltuk végig, ahogy Bruce bácsi droidjainak feje a porba Hullt, újabb megmérettetés vár ránk és szeretett csapatunkra. Régi ismerőssel hozott össze a sors, mely 3. osztályban való vitézkedése ellenére tavaly sikeresen állta útját kupagyőztesi vágyálmainknak, egy érdekes momentumokban gazdag összecsapás keretében. Következzen hát az Oldham Athletic.

Ha egy átlagos, tőlünk két osztályra, vagy másképp kb. 58 helyre lévő csapattal játszanánk, akkor nem is kéne igazán aggódunk, ellenben a múltkori vereség minimum odafigyelésre ad okot. De legalább az elbizakodottság hamis aurája nem fog lebegni a srácok körül, az sicher. Az előző meccsről két emlékem maradt meg: Az egyik, hogy egy félig átfagyott, libalegelőnél éppen csak 36%-al szarabb minőségű játéktéren kellett pályára lépni, mely problémával az Anfield melegen ölelő karjaiban nem lesz gond. A másik, hogy két gólja ellenére Matt Smith munkássága abban merült ki, hogy önjelölt plasztikai sebészként próbálta a könyökével szebbre formálni bármelyik Liverpool játékos orrsövényét, aki volt olyan szerencsétlen, hogy a közelébe került, erre a Leeds-be történő távozása jelenti esetünkben a szerencsés megoldást. Mivel az Oldham együttese a 3. vonalban is a kiesés elől menekül, illetve előző 5 meccsén 1 győzelem 2 döntetlen 2 vereség a mérlegük, a gyenge játékos anyagot így rossz formával tervezik valószínűleg kompenzálni. Taktikai szempontból sem lesz ördöglakat a mérkőzés, védekezésben a jól bevált Ikarusra, támadásban szögletekből, közeli szabadokból beívelt  labdákra lehet tőlük számítani.

smith1_2463527b

Volt azonban még egy, alsóbb osztályú csapattal játszott meccsünk, amit érdemes felidéznünk, főleg, mert ezt a meccset az idei kiírásban ejtettük meg. A Notts County elleni találkozóra gondolok, ahol szintén hazai pályán sikerült majdnem elbénázni egy szétnyert meccset, ráadásul a MU elleni rangadó előtt volt szerencsénk egyrészt beszedni pár nem várt sérülést, másrészt 120 percet játszatni a csapatot. Ezért is, illetve a meglévő sérültek tudatában lenne fontos, hogy BR végre elkezdje rotálni a csapatot, amennyire a lehetőség engedi, főleg, mert ha valaki a mostani kezdőből kiesne, a PL jóval komolyabb csapataival szemben elég nagy szarban lennénk. Arról nem is beszélve, hogy a már az első félidőben eldöntött meccseken (hazai pályán volt egy pár) sem cserélgette be a második vonalhoz tartozó emberkéket, ezért önbizalmat se tudtak nagyon szerezni, ráadásul mi, mezei drukkerek a 20. fordulót követően se tudjuk, hogy mi a túróra képes pl. Alberto, Ebay, vagy akár Illori.

8179__1977__training16_52c6da138b1c9215396629

Mivel az FA kupa az én szemüvegemen keresztül egy szükséges rossz csupán, ezért én BR helyében még a látszatát is el akarnám kerülni annak, hogy a kezdő kijelölésekor számításba vehető legények közül bárki is lesérüljön. Olyan jól állunk a bajnokságban, tényleg versenyben vagyunk még a BL-ért, ne most basszuk már el azzal, hogy összeszedetünk a tanyasi ősparasztok által egy pár hónapos sérülést Lucasnak, Sterlingnek vagy (ne is gondoljunk erre) Suareznek. Bizonyos csapatrészek esetében megoldható a teljes rotálás, egy esetben nem, ezért az általam elvárt kezdő ebből a szempontból kicsit felemás.

  1. Kapu: Jones : Ezen szerintem nem kell sokat magyarázni, az előző Oldham elleni meccs óta remélem rájött, hogy egy kapus esetében nem elhanyagolható képesség, ha meg tudja fogni a labdát.
  2. Védelem: Kelly – Touré – Illori – Smith: Smith helyén Aly is elfér, de ha már Dinamo ellen szerepeltetni kellett (számomra továbbra is érthetetlen okból, becserélése nálam a meccs feladásával ért fel), akkor legyen Smith. Alternatív CB lehetne Skrtel, de így legalább Illori realtime tanulhatja az öreg Droggertől a helyezkedés mikéntjét.
  3. Támadók: Moses – Aspas – Ebay: Az egyiptomi Fáraó valószínűleg előbb beadta
    volna a derekát, ha a 4. csapás környékén Mosest küldték volna rá, viszont gyanítom benne van a szerződésében egy minimum mérkőzés szám, így az ő szerepeltetése szinte biztosra vehető. Aspas amúgy is meccshiányos, Ebay játéka a felkészülés alatt kifejezetten tetszett. Amúgy sem lenne rossz megtartani a jó viszonyt Mou-val, mert vannak még abban a keretben akár kölcsönbe, akár végleg kukázható egyének, gondolok itt Bertrandra, De Bruynere esetleg Matára.
    Szerk: Számomra is most lett világos (thx to Máté) h Ibe (Ebay) pár hete megsérült az u21-ben, helyette mehetne Sinclair, esetleg Sterling / Cou.
  4. Direkt hagytam a végére a középpályát, mert itt kell valószínűleg a leginkább kompromisszumot hozni. Alberto szerepeltetése már-már kötelező, a másik két pozícióra viszont a kezdőhöz kéne nyúlni. Henderson – Gerrard – Lucas trióból igazából bármelyik kettő játszhat, Gerrard még most jön vissza sérüléséből, viszont Allen kiesése miatt nem lenne jó, ha megint visszaesne, ami az ő korában nem elképzelhetetlen. Én nem tartom ujjamat annyira szorosan az utánpótlás ütőerén, mint Máté, ezért nem tudom teljes meggyőződéssel mondani, de a rövid látottak alapján akár még Rossiter is elférhetne a csapatban. Sőt, én még Tourét is feltolnám védekező középpályásnak, hogy biztosan nem legyen gond.

Szerencsére idén egyfajta beharangozó-közhellyé válik a gondolat, hogy ez a meccs is az első szerzett gólig fog tartani, remélem, hogy a csapat tele lesz általunk eddig nem sokat látott arcokkal, akik bizonyítani is akarnak majd. Tippelési sorozatom a Shitty ellen sajnos megszakadt, most újat indítva egy szolid 4-0-s diadalra készülök, remélem az Anfielden is így gondolják.