Másnap

Mindenki ismeri ezt a nagyon január elsejei érzést. Kiszáradt szájjal felkelés, a retyóra kitámolygás, élénksárga, bűzös lé kiengedése, majd az egész napos tengés-lengés, melyre nincs gyógymód, csak a következő nap. Ezek azok a napok, amikor az egyetlen cél a túlélés, és ha ezt valahogy, akárhogy elértük, akkor elmondhatjuk, hogy jó napot zártunk. Mi pedig egy jó napot zártunk.

Őszinte leszek, nem érzem 100%-osnak magam, így nem lesz valami hosszú összefoglaló, ez talán pontosan az a meccs, ahol nincs is erre szükség.

Várható módon a meccs érdemi része az első gólig tartott, amit 36 percnyi komoly szenvedés után Agger le is szállított, innentől pedig az izgalom – egyébként pozitív – elvesztése után a meccs maradék jó része is elszállt, őszintén szólva csak a végét vártam már a patak előtt – nehéz eldönteni, hogy a saját állapotom, vagy a meccs miatt, de könnyebben fogom utóbbira. Az 5-1-es kaput talált lövési-, a 3-4-es szögletarány, valamint a meccsen elkövetett összesen 30 szabálytalanság kifejezetten hasonlít egy magyar bajnoki adataira, és ez az az eset, amikor a statisztika nem hazudik, mert tényleg egy szar meccs volt. Szépen lassan felrajzoltuk a két gólt rögzített szituációból, a Hull játékosai meg Suárez bombája után kis túlzással fel is adták az egészet, és ennyiben meg is volt a Liverpool – Hull City összecsapás. Nehéz, de leginkább tényleg csak vacak egy meccs, a 3 ponton kívül semmire nem érdemes emlékezni belőle.

Na jó, talán Suárez tucatgóljainak egyikére 2.08-tól: (Katona Szilveszternek köszönjük a videót.)

Viszont nem a Fonatot olvasnád te, kedves internetfelhasználó, ha egy hosszabb komment terjedelmével el is lenne intézve egy összefoglaló, akadtak itt még érdekes dolgok. Na jó, csak egy, és az is csak korlátozottan érdekes, de akkor is. Aspas.

Talán Bag egyik kedvenc, de legalábbis sokat idézett posztcíme a Ki a tököm az az Iago Aspas? és ha így fél év után újra feltesszük ezt a kérdést, akkor ugyanúgy csak a fejünket tudjuk vakargatni, mint júliusi leigazolásakor. 359 játékperc, egy másfél hónapos sérülés, 3 sárga lap és egy gólpassz szerepel eddig az anfieldi munkakönyvében, ami elszomorítóan kevés. Nem teljesítményileg, hanem megítélhetőség szempontjából, nem egészen 4 meccsnyi időt töltött eddig a pályán, és szeptember óta most volt először kezdő. Ennél El-Zhar (El-Zsár?) többet volt a pályán, pedig hát na. El-Zhar.

De nézzük mit tett ma a padmelegítőnk. A durva december végi menet és a hülye taktika / Coutinho hülyesége megtette a hatását, a kétfős középpálya képtelen volt érdemben kiszolgálni a csatársort, így a meccs első órájában Aspas akár gyepnek is álcázhatta volna magát, akkor se kapott volna több labdát. A maradék időben, amikor Gerrard is a pályán volt már, és esélye volt … hupsz, pont az ő helyére jött a kapitány, bad luck Iago. Ennek mondjuk számomra az egyetlen elfogadható oka, ha az Oldham elleni kezdeni fog mindkettő, másképp nem tudom megmagyarázni, hogy maradhatott Coutinho a pályán. Aspas egyetlen említésre méltóbb jelenete a hatvan perce alatt a Hendonak letett gólpassza volt egyébként, kár, hogy a gyilkos ösztön ma is hiánycikk volt, így a kapufa mellé csorgó labdát utolsó előttiként érinteni a semmivel egyenlő tett.

De ha már itt voltunk a támogatás hiányánál. Gondolom ez leginkább valami 4-2-3-1 akart lenni Rodgers részéről, de egy ilyen 5-1-4 lett belőle. Maradhat? (Nem.) Lucas hosszabb ideje már leginkább védőt játszik, többször látom legutolsó emberként helyezkedni, és ha előre is megy, az ellenfél kapujától a 25 métert azért mindig megtartja. Ezzel párhuzamosan Coutinho meg képtelen középpályásként gondolkodni és/vagy viselkedni – bár azért ez a felfedezés se vágott hasba – így tényleg az egy szem Henderson volt a mai napra a középpályánk. Csoda, hogy nem tudtunk akcióból gólt lőni? Vagy, hogy a védőink a félpályáig cipelik a labdát, a támadók, meg odáig jönnek vissza ha akarnak valamit? Broken team, anyone? Gerrard beállásával talán némileg javult ez az állapot, de az igazi megoldás Allen (igen, tényleg leírtam), és a Professzor visszatérése lehet majd a szünet után, és Johnson formajavulása is sokat segítene, de ebben már elég nehéz hinni. Hál’ég alapvetően a szünet is egy elég jó megoldás lesz majd.

De hogy a szünet tényleg szünet legyen, az FA kupára én ezt szeretném: Jones – Kelly, Touré, Agger, Smith – Lucas, Gerrard, Alberto – Ibe, Aspas, Moses.
Hendo, Minyon és Suárez választhat, hogy akar-e játszani, de a többieket kötelező pihenőre ítélném, használjuk már ki ezt a másfél hét szünetet, ha már van. Persze ehhez a felálláshoz adja magát a kérdés: Ki fog itt gólt lőni? A válaszom meg, hogy talán Agger, de őszintén szólva nem nagyon érdekel. Tudom, hogy illene visszavágni a tavalyi bukásért a baglyoknak, de az atomnehéz december vége után a pihentetés sokkal fontosabb a szezon sikeressége szezonjából, mint az FA-ben a továbbjutás. De ez már maximum a beharang témája lesz vasárnap.

Most csak simán örüljünk a 3 pontunknak, az Everton botlásának, és a United esésének, meg annak, hogy a maximumot kihoztuk egy ilyen napból. Túléltük.
Mindenkinek jó harmad- és negyednapot.