Hol száll le a Babelcopter?

Valakit nagyon eladnánk, valakit nagyon megvennénk: a Liverpool egy kezdő tizenegynyi embert fog megmozgatni az átigazolási időszak utolsó napján a Vörös fonat pedig rajta lesz minden üzleten: ki veszi először igénybe a Babelcoptert? Ki teszi az első sértő(dött) nyilatkozatot volt klubjára? Ki hányszor teszi meg a London-Liverpool távot? Folyamatosan frissülő poszt, ezerrel pörgő facebook-oldal és twitter-doboz.

9:10 – Jó reggelt mindenkinek, ez itt a Vörös fonat élőhöz nagyon közeli közvetítése az átigazolási időszak utolsó óriáiról. Jobb oldalt alaposan megnöveltük a Twitter-dobozt, a nagyon bréking infókért érdemes azt figyelni, ebben a posztban csak a legfontosabb hírekkel fogunk foglalkozni.

9:13 – Ahogy az várható volt, Andy Carroll a szezont biztos nem nálunk tölti. A rágógumik réménél, Allardyce papánál jó kezekben lesz, a West Ham ráadásul nem közvetlen riválisunk, így azon sem kell aggódnunk, hogy Carroll hirtelen góltermelésbe kezd mondjuk a Newcastle-nél. Egyfelől jó, hogy nem adtuk el, mert így nem keletkezett egy durván 15-20 millió fontos lyuk az FFP óta féltve őrzött mérlegünkben, ugyanakkor így nincs sok készpénzünk, ami megnehezíti a további vásárlásokat.

9:20 – A tegnapi nap folyamán leigazoltuk Samed Yesilt is, a Leverkusen 18 éves török csatárát körülbelül 1 millió fontért. Megy a fiatalokhoz.

10:30 – Phil McNulty, a BBC szakírója szerint az Adam – Stoke üzleten túl felajánlottuk a Fulhamnek Hendersont. McNulty találóan „Dalglish Clearout”-nak nevezi a helyzetet. Sokak szerint nagyon rajta vagyunk Sturridge Anfieldre hozatalán. Rodgers egyébként lenyilatkozta, hogy egy-két új támadót szeretne látni a névsorban szombat reggelre.

10:55 – A BBC szerint az Aston Villa tegnap este olyan pofás ajánlatot tett Dempseyre, hogy a Fulham elfogadta. A játékos ettől még visszautasíthatja, na meg mi is közbeléphetünk egy tetszetős összeggel.

Andy Powell/Liverpool FC – Getty Images

11:00 – Az eddig elég megbízhatónak tűnő Twitteres Karlton81 szerint a Liverpool ellenajánlata most már bármikor befuthat a Fulhamhez. Nem hagyjuk magunkat.

11:15 – A Guardian kérdésére a Stoke megerősítette, hogy Charlie Adam orvosira megy ma hozzájuk. Charlie Adam kicsit több, mint egy évig volt Liverpool-játékos.

11:40 – Spearing kölcsönben a Boltonnál, hivatalos. Az egész szezont ott tölti.

11:50 – A Birmingham Mail szerint ugyan a Fulham elfogadta a Villa ajánlatát, Dempsey ragaszkodik a Liverpoolhoz, ezért az ügy most áll. Annyira kicsinyes lenne azt mondani, hogy megmondtuk, hogy inkább nem is írjuk le.

12:20 – Charlie Adam hivatalosan is a Stoke játékosa. Körülbelül 4 millió fontot kapunk érte.

„Úristen, ezek azt hiszik, hogy én a Villához akarok menni?!”

12:22 – Rory Smith összefoglalta a Liverpool jelenlegi helyzetét: „Ha eddig kételkedett volna valaki abban, milyen kevés pénze van jelenleg a Liverpoolnak, az, hogy Hendersont becserélték volna Dempseyre, igazolja ezt.”

12:25 – A Liverpool hivatalos oldala is megerősítette, hogy Adam távozik. Azért ez a Stoke-Adam párosítás horzsol. Ahogy gringow fogalmazott: „műszakvezető favágó került a fatelepre”.

13:05 – Mindenki ebédel, alszik a piac. Továbbra is eladnánk: Joe Cole, Pacheco, Doni. Továbbra is vennénk/kölcsönbe hoznánk: Dempsey, Sturridge. Új név: Leandro Damiao.

13:45 – EL A-csoport: Liverpool, Udinese, Young Boys, Anzsi. Keménység van.

13:45 – Dempsey-ügy: Stuart James, a Guardian újságírója szerint a Fulham és a Villa is jól jár azzal, hogy a hétmilliós üzlet nyilvánosságra került: a Fulham cseszegethet minket, hogy villantsunk többet, mint a birminghamiek, a Villa pedig széttárhatja a kezét a Genk irányába, hogy nekik bizony alig maradt pénzük Christian Benteke leigazolására.

14:35 – Charlie Adam Twitteren: „Just like to thank the great support of LFC and the club for a fantastic year was honoured to have been giving the opportunity to wear no 26”

16:30 – Pacheco megy, ezt – ha nem is szó szerint, de – ő maga erősítette meg: „Nem igazak a pletykák, miszerint a Milwallba igazolok. Elárulom majd, hogy hová megyek a nap végén. Köszönöm az üzeneteiteket.”

„I’m delighted to be here!”

17:10 – Joe Cole, Eccleston, Wilson: mindhármukat el akarjuk még adni. Sajnos, ahogy arra egy régi sumér mondás rávilágít („Üzlethez vevő is kell, anélkül szart sem érsz.”), valakinek meg is kellene őket vennie, és ez szemlátomást nem akar összejönni.

17:40 – Szóba hoztak minket Josszi Benajunnal is, de nagyon csodálkoznánk, ha holnap reggel a Liverpool játékosaként ébredne.

22:12 – Kihagytunk majdnem öt órát, de megnyugodva tapasztaltuk, hogy nem történt semmi.

22:15 – Tényleg nem akarjuk siettetnie Ayre-ékat, de kevesebb, mint két óránk van hátra. Még a Guardianes Sachin Nakrani is kiakadt, pedig ő igazán nyugodt ember.

22:19 – Pacheco Spanyolországba tart, Ecclestone a Blackpoolba. Örülünk neki, de most már a mi nyugodt lelkünk is szívesebben látna egy felénk tartó játékost.

22:25 – Állítólag nem ég már egy lámpa sem a melwoodi edzőközpontban, mindenki hazament, mert nem számítanak igazolásra. Sőt, egyre több helyről hallani, hogy Ayre és Rodgers lehúzták a rolót. Ennek annyira nem örülünk.

22:35 – Kicsit olyan ez a végjáték, mintha tombolán a mi számunkat húzták volna ki, de a nyereményünk egy béltükrözés lenne: izgatottan vártuk ezt a napot, de most mégis kényelmetlenül érezzük magunkat.

22:48 – Dempsey a Tottenhammel tárgyal épp (kivel mással). Ez mondjuk azért is fáj nekünk különösen, mert már június óta van egy poszt a vázlatok közt, ami az ő átigazolását jelentette volna be. Feleslegesen melóztunk.

23:05 – Mi a kezdetektől kiálltunk Henryék mellett, de ez még nekünk is túl tökös. Most három lehetséges forgatókönyv közt ingadozunk: 1. Rodgers Asszaidi eddig eltitkolt gólkirályi ambícióira játszik, és a marokkói FIFA 12-ben elért eredményei alapján úgy érzi, nincs szükségünk csatárra 2. Rodgers bejelenti, hogy nem akart igazolni senkit, inkább épített egy csatárt – az LFC új átigazolási policyját is bemutatná, amiben nem vásárolunk, hanem testrészenként és szervenként rakunk össze egy-egy új játékost 3. Irgalmatlanul meg fogjuk szívni ezt az átigazolási időszakot.

23:20 – Még 40 perc. Lassan nekiállhatunk feltárcsázni a Heskey-Owen-Fowler tengely tagjait.

23:22 – Most még aggódunk egy kicsit, de holnap elmeséljük azt is, miért megnyugtató valahol, hogy nem igazoltunk ma senkit. (Egyáltalán nem megnyugtató egyébként)

23:30 – A Vörös fonat aludni megy, miután semmi jelét nem látjuk annak, hogy éjfélig bármi is történne. Köszönjük, hogy velünk tartottatok.

23:33 – P.S.: Eccleston a Blackpoolnál folytatja, végleges. Ryan Babel liverpooli Twitter-királyságának földi helytartója távozik tőlünk.