Hearts, átigazolások és egyéb izgalmak

Másfél éve nem készülhettünk ilyen izgalmas végjátékra az átigazolási időszakban, ezért most rendhagyó, dupla beharangozóval támadunk, amelyben szó lesz a ma esti Hearts-találkozóról, az érdekesnek ígérkező kezdőnkről és a holnapi őrületről. 30 óra van már csak hátra, és kilenc játékos sorsa még nem dőlt el – és Rodgers titkos Asszaidi-kártyáiról még nem is tudunk. Meccs. Deadline Day. Feszültség a köbön.

Előző héten sikerült egy elég sovány öngóllal vezetést szereznünk, amire most nem ártana rápakolni még egy, két, esetleg három gólt, hogy még véletlenül se kelljen a továbbjutás miatt aggódnunk. A kezdőről ugyanis már kiderült néhány dolog (a Twitteren, hol máshol), amelyek már önmagukban izgalmasabbak, mint az egész mérkőzés.

Kezdjük a legfontosabbal: állítólag Adam Morgan kezd majd csatárposzton, ami egyrészt azért jó, mert Sterling után egy újabb fiatalt dob be a mélyvízbe Rodgers, másrészt azért jó, mert nem más kezd ott. Suárez elvileg a bal szélen fog játszani este, ami valószínűleg azzal jár majd, hogy Borini pihen. A jobb oldalra Henderson esélyes.

Adam Morgan a Toronto elleni gólja után

Rodgersről nagyjából a kinevezése óta tudjuk, hogy nem egy beszari ember, ezt most is bizonyítja: Downing ugyanis balbekk lesz ma este (a nyilatkozat élét figyelembe véve: tegye ezt örömmel, ha itt akar maradni). A rodgersizmus egyik alaptana, hogy a nyakig feltolt védelem, valamint a középre húzódó szélsők rendszerében a wingbackek feladata, hogy nyomást helyezzenek az ellenfél széleire. Mivel abból az alaptételből indulunk ki, hogy a labda nálunk van, a védekező skillekre nincs akkora szükség, ergo egy Downing is bedobható ezen a poszton.

„Ismered azt a viccet, hogy Stewart Downing balbekk lesz, mert az eredeti posztján egy 17 éves is jobb nála?”

A kezdő ez alapján: Reina, Kelly, Carragher, Coates, Downing, Allen, Shelvey, Gerrard, Henderson, Morgan, Suárez. Szerintünk.

A ma esti keretből Spearing, Adam és Carroll is kimaradtak, ami egyértelműen jelzi, hogy holnap fájó búcsút veszünk tőlük, vagy ha nem, rohadt mérgesek leszünk, hogy nem sikerült eladnunk őket. Spearing a Bolton, Adam az Everton/Stoke/Bárki, Carroll pedig a West Ham/Newscastle játékosa lehet egy nap múlva.

Rajtuk kívül Donitól, Joe Cole-tól és Pachecótól akarunk megszabadulni, előbbi kettő fizetését szívesen beolvasztanánk például a Walcott-alapba, vagy bármely új üzletbe.

Semmit nem lehet biztosra venni, de úgy tűnik, Dempsey, Sturridge és Walcott az a három játékos, akire erőteljesen nyomulunk majd az utolsó napon (Afellayt időközben elvitte kölcsönbe a Schalke). Ehhez persze hozzá kell tennünk azt is, hogy Asszaidi ügyével Rodgers alaposan meglepett mindenkit a Daily Mailtől a Guardianen át a Twitterig, nem lennénk meglepve, ha holnap is meg kellene lepődnünk.

Összességében elég izgalmas másfél nap áll előttünk (a “szórakoztató” jelzőt csak retrospektíve merjük odaítélni), legalább kilenc üzlet lóg még a levegőben, este pedig egy több szempontból is rendhagyó kezdővel állunk ki. Streamre, Twitterre fel, lesz mit követnünk.

Képek: EPLtalk, LivEcho, Mirror