Benvenuto, Fabio Borini!

Fabio Borini immár a Liverpool játékosa, a hivatalos honlap nemrég erősítette meg Henry pár nappal ezelőtti állítását. Rodgers már a Chelsea-nél és a Swansea-nél is dolgozott vele, a 21 éves srác ugyanis nagyrészt a londoniak nevelése. Andy Carroll tehát megy marad zokog örül újabb ivócimborát barátot szerezhet.

A Liverpoolscout egy elég alapos elemzést dobott össze róla, amelyből kiderül, hogy eddigi karrierje során átlagosan 0,36 gólt szerzett meccsenként, ami jobb Sturridge, Welbeck, Gomez és Cavani 21 éves korukra vetített (és PL-színvonallal korrigált) gólátlagánál. Előző idényében pedig nagyjából Steven Fletcherhez hasonló kegyetlenséggel vágta a gólokat (majdnem minden ötödik kaput eltaláló lövéséből gól lett), 24 meccsen 9 gólt szerzett, de átlagosan csak 70 percet töltött a pályán.

A Románál a 2011/2012-es idényben szélsőként alkalmazták, ám sem gólpasszt, sem nagy számú kulcspasszt nem adott, pontossága pedig csupán 75,7%-os volt, összességében tehát elmondható, hogy nem az az építkezős arc. Azt persze fontos látnunk, hogy a passzok kevésbé fontosak, ha csatárt fogunk vele játszatni. Ancelotti egyszer azt mondta róla, hogy Borini egy nyűg, ha nincs nála a labda: állandóan vissza akarja azt szerezni – ez a tulajdonsága jól illeszkedik Rodgers elképzeléseibe.

Ahogy minden átigazolásról, erről is kiderülhet, hogy benéztük, de a maga 21 évével ilyen számokkal és ilyen baráti áron Fabio Borini jó igazolásnak tűnik. Mi megadjuk az esélyt, a többi rajta múlik.

Úgy látszik, Rodgersék utánanéztek Fabiónak.

Kép: soccerfanbase.com