Maxi levele a szurkolókhoz

„Drága Vörösök, elhagyom a Liverpoolt.”

„Mielőtt a LFC-hez kerültem, az egyik legnagyobb klubként gondoltam a Liverpoolra. Az itt eltöltött idő után azonban elmondhatom, ez nemcsak egy nagyszerű klub, de egy nagyszerű család is.

Minden tőlem telhetőt megtettem annak tudatában, hogy ezt a címert viseltem. Nagy megtiszteltetés volt számomra ezt a nagyszerű mezt védeni az elmúlt két és fél év során. Nagyszerű emlékekkel és jóbarátokkal térek haza, jóbarátokkal a csapatból és ebből a különleges családból egyaránt, amely annyira áthatja ezt a klubot. Köszönöm a támogatásotokat. El sem tudjátok képzelni, micsoda megtiszteltetés volt a számomra, amikor a Kop azt énekelte: „Maxi, Maxi Rodríguez runs down the wing for me da da da da dada…”

Hasta La Vista.

Maxi.”

Maxi Rodríguez nagyon sok mindenben hasonlított Kuytre, bár talán még nála is szerényebb, kötelességtudóbb ember volt (ami nem kis szó). Még a pályán sem emelte fel a hangját, nem voltak ügyei, nem vitatkozott sem az ellenféllel, sem társaival, nem kezdett el a sajtóban panaszkodni, amikor méltatlanul padoztatták. Mert hogy a Liverpool elmúlt húsz évének egyik legdurvábban elvesztegetett tehetségét búcsúztatjuk most, az egészen biztos. Jó ember, jó focista – olyan kicsi a két halmaz metszete. Maxi pont benne volt, és ezért nem lehetünk eléggé hálásak neki.

Szép gesztus egy nagyszerű embertől. Isten veled, Maxi Rodríguez!

 

Innen: liverpoolfc.com