A hónap képe – május

"Cogito ergo sum!"

A csapat másnapos, Suarez megállíthatatlan, Gerrard már egészséges, van balbekkünk, Hendersonról nem derült ki semmi, kiszórjuk Poulsent, Aquilani harmadik olasz csapatát fogyasztja, Suarez bajban, meg megint bajban, Kelly végre gólt szerez, összefüggés van a bemutatás és a Chelsea-be igazolás közt, győzünk végre az Emiratesben, a golfütő hazatér, az Everton-drukkerek pedig kritikán aluliak. Liverpool. Egy hónap. Egy kép.

Komoly elmaradásokat kell pótolnia havonta jelentkező sorozatunknak: május hónap olyan hévvel csapott le ránk, hogy áprilisról is elfeledkeztünk.

Egyik esetben sem kellett komolyabban tanakodnunk, áprilisban például már a fénykép megszületésekor tudtuk, a hónap képe egyértelműen Brad Jonesról kell, hogy szóljon:

Jones az áprilisi kapusmizéria alkalmával került előbb a kispadba, majd – talán őt is meglepő gyorsasággal – néhány perc elteltével a pályára: Doni piros lapot érő szabálytalansága után rögtön egy büntető várta, amit Yakubu hathatós segítségével meg is fogott a tétmeccsen utoljára 2010 őszén játszó Jones. Hőstettét (mert hogy a meccset drámai körülmények közt 3-2-re megnyertük) fiatalon elhunyt gyermekének, Lucának ajánlotta fel. Ezután következett a kihelyezett derbi, ahol Jones szintén korrektül teljesített, szóval a minimum az, hogy sorozatunk megemlékezik a csapat harmadik számú kapusáról.

Májusban sem volt túl nehéz dolgunk, a szezon utolsó meccsén Kenny és Rodgers találkozása bizonyult történelmi pillanatnak. A Liverpool múltja és közeli jövője egy képen. Arról nem is beszélve, hogy ez volt mindkét manager utolsó mérkőzése akkori csapata élén.