2011/2012 legszebb góljai

Mindenki a Liverpool új arcára kíváncsi, de mivel arra még legalább másfél hónapot várnunk kell, folytatjuk a 2011/2012-es idény értékelését. A sötétebb periódusokat, béna meccseket és feledhető megmozdulásokat kicsit háttérbe szorítva ezúttal a szezon legjobb góljait gyűjtöttük össze, mert a nagy kollektív kesergések közepette néha elfeledkezünk arról, hogy bizony ilyenek is (be)akadtak.

Időrendben haladva első választottunk Henderson Bolton elleni gólja, amely nem is maga a gól, hanem sokkal inkább az azt megelőző Suárez-passz miatt került ide. Hányan tudnak ilyen passzt adni külsővel? (A videó ráadásul Downing gólképtelenségére is magyarázatot ad.)

Következő választottunk azokból a régmúlt időkből száll most hozzánk, amikor José Enrique még tudta használni az agyát/lábát/akármilyét, amit most nem tud: Suárez leshatárról indul, egyet húz, még egyet húz rajta, aztán ballal bevágja ott, ahol másnak eszébe sem jutott volna.

Képtelenség elszakadni Suáreztől: a Ligakupában még októberben oktatta a Stoke-ot, előbb a videón látható góllal, majd egy fejessel. Leveszi, kioszt egy kötényt, majd becsavarja. A Stoke védelme utoljára a Fifában látott ilyet – mentségükre legyen mondva, mi is.

Talán a szezon legszebb összjátékát láthattuk novemberben, amikor a Chelsea-meccsen Adam lerohanta a kissé bizonytalankodó Mikelt: a labdát Bellamy vitte tovább, aki Suárezzel egyérintőzött, majd a teljesen tisztára játszott Maxinak passzolt, ő pedig kapásból átemelte Cecht. Sturridge még egyenlített, de Adam nagyszerű passza és Johnson szólója (a videón 2:00-tól) végül három pontot ért a Liverpoolnak.

Következő jelöltünk már márciusban esett meg: Gerrard egy laza mesterhármassal küldte haza az Evertont, első találata egész egyszerűen zseniálisra sikeredett. A Kelly lövését követő zűrzavarban elé kerülő labdát különösebb hezitálás nélkül emelte át a teljes Everton-védelmen. Kevés embernek jutott volna ez eszébe, még kevesebb tudta volna megcsinálni – Gerrardnál mindkettő megvolt.

A szezon egyik legnagyobb igazságtalansága Coatesszel esett meg, aki élete első Premier League gólját a lehető legfaszább módon szerezte meg, hogy azután szemtanúja legyen, ahogy a csapata 2-0-ás vezetésről elveszíti a meccset.

Április góljai közül Suárez Norwich elleni mesterhármasát kell kiemelnünk: az első két gól is szép volt, de a harmadik gyakorlatilag felfoghatatlan. Oké, hogy megszerzed a labdát a félpályánál, oké, hogy lépéselőnyben vagy mindenkivel szemben, de eszedbe jutna onnan kapura rúgni?! Elképesztő.

Utolsó választottunk Andy Carroll, aki a Blackburn – Liverpool után a Chelsea elleni döntőnket is majdnem megmentette: lehet vitázni, hogy az a második gól bent volt-e vagy sem, az első viszont biztosan bent volt. Nem is kicsit.

Szerinted melyik volt a legszebb?