Brendan Rodgers az új manager

Brendan Rodgers a Liverpool új managere. Roberto Martinez ugyan még Miamit is megjárta, hogy a pozícióról személyesen tárgyaljon Henryékkel – azt suttogják, nem tetszett neki az FSG új vezetési elképzelése – így néhány napja már sejteni kezdtük, majd biztosan tudtuk, hogy Rodgersszel folytatjuk.

Brendan Rodgers 11. helyre vezette a frissen feljutó Swansea-t, s tette mindezt úgy, hogy közben a szigetország legmenőbb fociját játszatta csapatával. Elég csak a zárófordulóra gondolnunk, ahol a Swansea gyakorlatilag szénné égetett minket: a középpályánk gyakorlatilag labdához sem tudott érni, Vorm pedig a csatáraink orra előtt passzolgatott a védősorral, nem ijedtek meg egy sarkazástól, az egész csapatból magabiztosság áradt.

Ráadásul ellentétben a szigetország legtöbb ostoba managerével, Rodgers arra sem volt rest, hogy használható focit játszó országokba menjen (Spanyolország, Hollandia), és megnézze, mások mit hívnak focinak, mindeközben ráadásul spanyolul is megtanult. Ez az ember egy olyan PL-csapatot dobott össze egy Championship-feljutóból, ami a Manchester City kivételével mindenkinél többet passzolt. És mindezt úgy, hogy egy rohadt edzőpálya sem állt a rendelkezésére.

Rodgers valamit jól csinál, és ha képes mindezt átültetni a Liverpoolhoz – ráadásul az FSG átalakított modellje is bejön, nem beszélve néhány jó igazolásról – bizony fasza kis év elé nézhetünk. A bizalmat mindenképp megérdemli.

Érdemes elolvasni a Tomkins-posztban szereplő idézeteket, sokat elárulnak Rodgers filozófiájáról.

UPDATE
Nem neveznek ki Director of Footballt.