Ez volt 2011/2012

Sokszor megesett már, hogy lemaradtam, le kellett maradnom egy-egy meccs első vagy utolsó tíz percéről, de az viszonylag ritkán történt meg, hogy ezt majdnem szívesen tettem. Tegnap viszont már nemcsak én, de egy egész klub kívánta, bárcsak előrepörgethetné pár perccel az idő kerekét, s véget vethetne ennek az idénynek.

Hát vége van. Nem fogunk különösebben sokat beszélni a Swansea elleni vereségről, mert önmagában álló mérkőzésként irreleváns, a szezon értelmezésével és részletes elemzésével pedig majd külön posztokban fogunk foglalkozni.

Két dolgot azonban muszáj megemlítenünk a tegnap délutáni vereség védelmében: egyrészt egy olyan Swansea-tól kaptunk ki, ami Anglia egyik leglátványosabb játékát űzi, és habár pont ugyanannyira közük nincs a tisztességes és halálos befejezésekhez, mint nekünk, mindezt legalább szerethető focival teszik – ez különösen annak fényében brutális, hogy egy feljutó csapatról beszélünk. Másrészt a Liverpool – ahogy tavaly is – kerete leginkább egy géppuskasorozat után ementálira emlékeztetett: Reina beteg volt, Skrtel orrműtétjéből lábadozott, Gerrard hátproblémája miatt maradt ki, Lucas és Adam pedig már egy ideje nem bevethetők. Ez a kezdő szempontjából kapásból a védelmünk 40%-a valamint a belső középpályánk 100%-a.

Nem nagyon akartunk játszani, nem nagyon akartunk győzni – nem is játszottunk, nem is győztünk. Nagyjából így foglalható össze a 2011/2012-es szezon utolsó mérkőzése, ami mint a többi pályán született eredményekből kiderült, egyáltalán nem befolyásolta bajnoki helyezésünket. Mindenki haza akart már innen menni: szurkoló, játékos, manager. A szezon részletes elemzésével nyári posztokban fogunk foglalkozni. Voltak szép eredményeink idén is, ezekről is beszélünk majd, de az előző évhez hasonlóan inkább a hibákról kell majd beszélnünk. Reméljük egy előzőnél sikeresebb nyár és egy sokkal jobb idény előtt állunk.

Ez volt 2011/2012.

Képek: LFC.tv