Az Everton előtt a helyünk

90 perc és vége a 2011/2012-es borzalmaknak. De még mielőtt végleg magunk mögött hagynánk ezt az alaphangon is feledhető évet, utoljára tehetünk valami szépet: miközben mások olyan hiábavaló dolgokért küzdenek mint a PL-cím, a BL-indulás vagy épp a túlélés, a Liverpool megnyerhet egy sokkal fontosabb harcot.

A negyedik helyről lemondtunk, a hatodik helyről lemondtunk, viszont az Everton megelőzése még lehetséges: Moyesékhoz egy BL-ért hajtó Newcastle látogat, mi pedig a Swansea otthonába látogatunk. Ha több pontot szerzünk, mint az Everton, miénk a hetedik hely, ráadásul helyreállítjuk a világegyetem azon rendjét is, miszerint a Liverpoolnak előbb kell végeznie a tabellán, mint vicces kis kék szomszédainknak.

November, 0-0-ás döntetlen – Kuyt veszi tudomásul lesgólja érvénytelenítését

A Swansea egyébként idén hét győzelem és hét döntetlen mellett csak négyszer kapott ki hazai pályán, utoljára azonban csak egy hónapja sikerült győzniük, amit egy szintén majdnem egy hónapos nyeretlenségi sorozat előzte meg.

A legutóbbi, Chelsea elleni kezdőn szívünk szerint nem nagyon változtatnánk, legfeljebb Downing egy Kuyt-Downing cserét és egy Enrique-Agger átrendezést képzelnénk el: Reina, Enrique, Agger, Skrtel, Johnson, Shelvey, Henderson, Kuyt, Maxi, Suárez, Carroll.

A Liverpoollal szemben támasztott minimális elvárás az Everton bajnoki pozíciója + legalább 1 képlettel kapható meg. Ha már így sikerült a bajnokság, legalább a minimálprogramot teljesítsük.