A hónap képe – február

"Cogito ergo sum!"A csapat másnapos, Suarez megállíthatatlan, Gerrard már egészséges, van balbekkünk, Hendersonról nem derült ki semmi, kiszórjuk Poulsent, Aquilani harmadik olasz csapatát fogyasztja, Suarez bajban, meg megint bajban, Kelly végre gólt szerez, összefüggés van a bemutatás és a Chelsea-be igazolás közt, győzünk végre az Emiratesben, a golfütő hazatér, az Everton-drukkerek pedig kritikán aluliak. Liverpool. Egy hónap. Egy kép.

Nem volt nehéz döntés február hónap képének választani a lenti darabot: a kissé nyögvenyelősre sikeredett döntő ellenére a Liverpool legyőzte a Cardiffot, így története nyolcadik Ligakupa-győzelmét ünnepelhette. A szívós kis walesieknek – és különösen Malky Mackaynek – még egyszer gratulálunk, több ízben is bizonyították az este során, hogy nincsenek híján a küzdőszellemnek.

Az alapok megvannak, a taktika a helyén, a számok alapján pedig szinte nevetségesen közel vagyunk ahhoz, hogy a mostaninál sokkal jobbak legyünk. A negyedik hely nem szombaton ment a levesbe: gyakorlatilag augusztus közepe óta dolgoztunk a helyzetnemkihasználáson, az Arsenal ellen csak az történt, ami eddig mindig. Szóval örüljünk annak, aminek lehet: a Ligakupának. És különben is: ha jól sejtjük, nincs itt fejetlenség.