Rólunk szól

Elődöntő – jó kimondani ezt a szót, olyan érzésünk van tőle, mintha újra ott lennénk a legjobbak közt – még akkor is, ha a sokak által lenézett Carling Cup legjobb négy csapata közt vagyunk csak. A ma esti Manchester City – Liverpool, pontosabban ez  a párharc- rólunk szól, arról, hogy vajon képes lesz-e ez a Liverpool megtenni azt, ami 2006 óta nem sikerült: trófeát nyerni.

Az egy héttel ezelőtt elszenvedett 3-0-ás vereség papírformának nevezhető, ugyanakkor nem mond el mindent a mérkőzésről: a Liverpool egyrészt mindjárt egy hatalmas potyával nyitott, hibázott egy szögletnél, mindezt pedig jól egészítette ki a szokásos helyzetkihasználással és a beívelések szinte százszázalékos pontatlanságával. DE.

Azóta határozottan melegedett a manchesteri pite: eltiltották Vincent Kompanyt, a City csapatkapitányát, a Touré-testvérek pedig az ANK-ra utaztak, így a City védelme alaphangon is foghíjasnak nevezhető. A Liverpool részéről Gerrard kezdése jelenthet extra löketet.

A kezdő valószínűleg így fog kinézni: Reina, Enrique, Agger, Skrtel, Johnson, Adam, Gerrard, Henderson, Downing, Carroll, és még egy szélső, aki mint mindig, most is kérdéses: Kuyt, Maxi és Bellamy is lehet.

A két csapat motivációját vizsgálva fontos felhívnunk rá a figyelmet, hogy a hazai pályán elszenvedett 3-2-es vereséggel kifejezetten kényelmetlen helyzetbe hozta Mancinit: a City legfőbb célja idén a PL-siker, viszont a Tevezlázadásos, harcosnapolis BL-szereplés, valamint az említett Scholesvisszatérős, Kompanypároslábas FA-kupa után Roberto a világért sem akarna még egyet zakózni a hazai közönség előtt.

A Liverpoolnak szerencsére nem kell ilyenekkel foglalkoznia: mivel el akarta kerülni ezt a roppant nehéz dilemmát, inkább el sem indult a BL-ben, a PL-győzelemre (önmegtartóztatóan) nem tör, az FA-kupában pedig a biztonság kedvéért 5-1-et játszott az Oldhammel.

Egy közös elemet azért találtunk a motivációk közt: ez a fránya Crystal Palace – Cardiff meccs… Akárhogy is nézzük, úgy tűnik, aki győz az elődöntőben, az minden bizonnyal győz a döntőben is – bár nincs elveszthetetlen mérkőzés, ugye Arsene? (copyright Arsenal).

A MA ESTE TITKOS FEGYVERE – semmi érvünk nincs, de jó kimondani…

Már egy héttel ezelőtt sem voltunk esélytelenek, azonban a nekünk kedvező eltiltások, valamint a City ambivalens hozzáállása a Ligakupához jelentősen módosították az oddsokat. Ha sikerül elkerülni, hogy már a 10. percben hátrányból dolgozzunk, egy ügyes kontrával, vagy Carroll (Andy, ha beleteszed a fejed a labdába, az már sokat lendít az ügyön, ha még kapura is megy, még hasznosabb lehetsz) képes végre egy fontos meccsen is betalálni, esetleg Downing és ellenkező oldali párja nem derékmagasságban beadni, akkor akár már az odavágón kedvező eredmény születhet.

Ők csak nem akarnak veszíteni, mi viszont nyerni akarunk – ez a különbség meccseket dönt el.