A Blackburn mindent megtett

Azt kell, hogy mondjuk, ez a Blackburn mindent megtett a vereségéért: cserekapussal játszott, szinte teljes védősorát taknyos kölkökre cserélte, és még a kapunkat sem fenyegette különösebben. Mit tett erre a Liverpool? Ugyanazt, mint eddig szinte az összes hazai meccsén: elszúrta. Liverpool – Blackburn 1-1.

Pedig Kenny szinte mindent bedob a támadásoknál: Skrtel és Agger a kezdőkör környékén helyezkedtek le, Enrique és Johnson is szinte folyamatosan elől voltak, de megint csak annyit sikerült elérnünk, hogy az amúgy elég noname Mark Bunnból hőst csináltunk. Nehéz egyéni teljesítményekre fogni a tegnapi produkciót: például ott van Downing, aki parádésan vitte fel szinte az összes labdát, megcsinálta magának a területet, majd szinte minden beadását elbénázta. Vagy José Enrique, aki megint bebizonyította, hogy képtelenség tőle elvenni a labdát, kapura lő, holott kínos Z-row-kon kívül mást még nemigen láttunk tőle. Vagy Suárez, aki megint jól játszik, de tíz méterről képtelen eltalálni azt a hálós cuccot, amiben az egyetlen akadályt jelentő fószer már rég összecsinálta magát félélmében. Vagy Carroll, aki kap két isteni labdát és mindkettőt belelövi a kapusba.

27 kapura lövés, 6 kaput eltalált, 6 blokkolt, 15(!!) mellé

Habár nagyon örültünk Steven Gerrard visszatérésének, nem tudjuk eldönteni, hogy vajon azért szerelték le többször is elég pofátlanul 1. mert félti még magát 2. mert üzenni akart Kennynek, hogy ő nem szeretne védekezni 3. vagy azért, mert tényleg pofátlanul leszerelték.

Senki nem játszott kiemelkedően rosszul, a csapat igazából testületileg volt impotens, és habár nagy hívei vagyunk a gazdálkodj okosan-elvnek, nehezen tudjuk elképzelni, hogy ebből a csapatból bárki is hirtelen a PL gólkirályává válhatna. A Carrollra ívelgetés egy óriási taktikai húzás lehetne, amennyiben Andyfiú képes lenne gólt fejelni. Lenne egy gyors passzolós játékunk és egy ívelgetős is…

Maxigáz, ami itt zajlik

Persze nem tudjuk, ki kezdhetne a helyén: Bellamy, aki gólok mellett a sárgákat is gyors ütemben termeli és amúgy 70 percre hitelesítették? Kuyt, aki árnyéka önmagának? Shelvey?

Felhozhatjuk megint (feleslegesen) a teljesen impotens Mike Jones-t, aki számtalan ponton járult hozzá az eredményhez – nem mellesleg ő az a cifra kretén, aki a hírhedt beach ball goal-t is megadta.

Valami bűzlik Liverpoolban, de öt nap múlva lehetőség nyílik ennek elhárítására. Addig viszont érdemes lenne gyakorolni a kapura rúgást. Erőnlét, beadás, védekezés helyett is. Látványra még mindig/ már jók vagyunk, jó lenne gólokat is lőni.

Vajon mikor történt velünk olyan utoljára, hogy az idegenbeli mérlegünk jobb volt a hazainál?