Egy csésze tea, semmi több

Nem jelentkeztünk dupla beharanggal, aminek két oka van: egyrészt nem tartjuk ezt a mai mérkőzést klasszikus értelemben vett rangadónak, másrészt mert csak sablonos oltások jutottak eszünkbe a Cityt illetően. Hajtás után megfutjuk a kötelező köröket és megpróbáljuk megfejteni, mi lesz ebből a mérkőzésből.

A ma délutáni mérkőzéssel megindul a sakkozás is, hiszen 48 órán belül kell két használható csapattal előrukkolnunk: az ilyen kiélezett helyzetekben különösen fontos lehet az angol által “step up”-ként emlegetett jelenség, azaz hogy a keret kevésbé hangsúlyos tagjai is jól teljesítsenek. Egy hete ez Maxi és Johnson voltak. Egy jó Carroll vagy még inkább egy gólokat lövő Kuyt nagyon kellene most.

Egy jó Carroll?

Fontos lenne az anfieldi formán is javítani: a két legutóbbi döntetlen kifejezetten ciki volt. A közönség egyszerűen nem tud rápörögni egy Swansea-re vagy Norwich-ra, ami egyfelől érthető, másfelől meg kit érdekel? Megverjük a Chelsea-t idegenben, majd otthon a saját közönségünkre fogjuk a pontvesztést?

A videóért köszönet Földi Balázsnak!

Ez természetesen épp ma nem probléma, mivel a nagycsapatokat Kenny eddig fennakadás nélkül csomagolta el, az ilyen mérkőzéseket pedig a közönség is jobban élvezi. A City ugyan a BL-ben most 2-1-es vereséget szenvedett, de Mancini zsoldosai idén még veretlenek a PL-ben, és kiállítás ide vagy oda, ezek hatot lőttek a Unitednek. Agüero, Silva, Adam Johnson, De Jong, Balotelli, Dzeko – csak pár név, akiktől félnünk kell majd.

Sérültek terén egyedül Gerrard hiánya fájhat, de ettől még simán verhetjük ma ezt a Cityt. Az előzmények alapján ma mindkét csapatnak nyernie kellene, amiből mi egy dögunalmas döntetlen rémisztő képét olvassuk ki.

Egy jó Bellamy?

A kiélezett mezőnyben minden három pont aranyat ér – hangzik a régi dakota mondás, és a mai mérkőzésre ez fokozottan igaz (ezért is merünk ilyen ordenáré közhellyel dobálozni). A döntetlenre azért senki ne fogadjon nagy összegben (bár elég egy egy eurós tét is, mint azt a máltai már-Liverpoool-szurkoló bebizonyította): lehet, hogy egy csapkodó, gólzáporos meccset látunk. Vagy bunkerfocit. Vagy nem tudjuk. Idén hektikusak az angol rangadók.

Reméljük igaz marad Manchester másik felére is a híres sztori: „Denis Law said to Shankly that he enjoyed coming to Anfield because ‘you always get a lovely cup of tea‘. Shanks turned to Denis and said, ‘Aye, Denis son, but that’s all you’ll get when you come here. A cup of tea!'”

A szokatlanul rövid beharangozót szokatlanul penetráns másnaposságom támogatta.

R.I.P. GARY SPEED