Törökökről, rangadókról és sok másról

A szokásosnál is izgalmasabbra sikerült BL-forduló és a hétvégi bajnokik szorításában szinte észrevétlen maradt egy szakajtónyi Liverpoolt érintő hír. Hajtás után az elmúlt hét legfontosabb eseményeit olvashatjátok Coatestől a török tehetségkutatón át Brad Pittig. Mint a józsefvárosi, itt aztán minden van.

Talán a hét legfurább bejelentésével, a török vonallal kezdjük: Ian Ayre, a Liverpool kereskedelmi igazgatója megerősítette, hogy a Liverpool egy éves próbajátékot fog biztosítani a török Soccer Prince című tehetségkutató győztesének. A műsor nagyjából egy focira átalakított X-faktor, a vietnámi és kínai győztest például az Everton igazolta 2010-ben és 2008-ban. A mi szempontunkból valószínűleg minimális költségekkel jár majd az egész ügy, hisz legrosszabb esetben egy tizenéves fog 12 hónapig Liverpoolban lábatlankodni. Nyerni viszont egészen sokat lehet: egyrészt kiderülhet, hogy a győztes tényleg tud focizni, másrészt a török pajtásokat is meg lehet majd győzni arról, hogy a Liverpool a világ legjobb csapata, vagy ha nem ez nem sikerül, legalábbis a mi mezünk a legfrankóbb (bár isztambuli bazárban szerzett tapasztalataim alapján a törökök nem azok original-fetisiszták).

A törökök megkaparintása mellett Brad Pittet is sikerült megnyerni nemes ügyünknek, aki egy nemrég adott interjúban Liverpool-szurkolónak vallotta magát. Sajnos van egy olyan érzésem, hogy Brad sem a “Liverpool”, sem a “szurkoló” fogalmával nincs egészen tisztában, de ha ezzel is el tudunk adni még három mezt, akkor áldásom rajta.

Nyomtatnivaló

A bulvártól a szakma felé terelve posztunkat, meg kell emlékeznünk Kenny legutóbbi sajtótájékoztatójáról, ahol kijelentette: szívfájdalom nélkül rak ki bárkit a kezdőből, aki nem bír rendesen játszani, sőt, a háborgókat, illetve a csapategység rombolóit a padról is ki fogja dobni. Nem mintha ilyenről szó lenne – tette hozzá gyorsan, megelőzve a balhészagra egyből ugró újságírókat: Látták Stewart Downing arcát, amikor Glen Johnson gólt lőtt? Inkább nyomtassák ki azt a képet, mint hogy az én szavaimmal mondjam el, mit érzett. Az a kép kifejezőbb, mint bármi, amit mondhatnék.” A fő beszédtéma persze a hétvégi bajnoki előtt is a Carroll-Henderson-Downing hármas, akik csupán a padra fértek be a Chelsea ellen.

Ötből kettő?

Végül érdemes megemlékeznünk a Liverpool tartalékának 5-1-es Sunderland-veréséről, ahol Coates is betalált, Spearing pedig duplázott. A kezdőben Wilson és Flanagan is helyet kaptak, ami valószínűleg a Cukrosbácsi-hadművelet egyik előkészítő lépése lehetett: mivel 48 órán belül nem lehet egy focistát kétszer is megfuttatni, Kenny valószínűleg a padozók és tartalékosok állóképességét akarta biztosítani. Feltéve, hogy megverjük holnapután a Manchester Cityt, felmerül bennünk a kérdés, hogy győzhetünk-e másodszor is a Chelsea ellen? Kenny egy év alatt háromszor győzne a Stamford Bridge-en? A legviccesebb, hogy egyáltalán nem tartjuk elképzelhetetlennek a dolgot.