Hírességek, akik már rájöttek

Ezt még ő sem gondolta volnaIgyekeznek elbújni a kamera elől, mert a lelátókon ők is csak szurkolók szeretnének lenni: impozáns névsort gyűjtött össze a TheKop egyik bloggere a Liverpoolt támogató hírességekről. Hajtás után megnyugvással tapasztaljuk, hogy James Bond vigyáz ránk, a pápa áldása is sokáig kísért minket, velünk van az Erő és rácsodálkozunk, hogy a fél United Pool-szurker volt egykoron. Egy lista azokról, akik már rájöttek, mi a jó.

A színészekkel kezdve a szinte végtelennek tűnő sort felmerül bennünk a kérdés: hány csapat mondhatja el magáról, hogy szurkolói közt tudhatja Angelina Jolie-t? Azért lássuk be, ez nem kicsit menő. Saját bevallása szerint gyakran néz Liverpool-meccseket (ami volt férjének, Billy-Bob Thorntonnak köszönhető!) , sőt egyik fia, Maddox közölte vele, csak a Liverpool színeiben hajlandó játszani.

A Liverpool anyagi helyzete szeptemberre már kifejezetten válságos volt: a szurkolók folyamatos tüntetésekkel tiltakoztak a két texasi ellen, a lelátókat transzparensek töltötték meg, sőt felmerült egy filmes protestálás ötlete is, amelyben két hatalmas szurkoló, Samuel L. Jackson és Mike Myers is szerepelt volna.

De az Erő duplán velünk van, Qui-Gon Jinn a.k.a. Liam Neeson is hatalmas Liverpool-fan hírében áll, de a 007-es ügynök is tudja, mi fán terem a jó focicsapat: Daniel Craig többször járt az Anfielden, kedvenc focistája pedig Steven Gerrard. És hogy az akciófilmes vonalat erősítsük, Clive Owen is annyiszor látogat az Anfieldre, ahányszor csak tud, két réparágcsálás között pedig tévén követi a csapat minden meccsét. Így van ezzel Dr. Dre is.

Evilági támogatónk van elég, de a jolly jokerünk még hátravan: II. János Pál pápa az egyik legnagyobb Liverpool-szurkoló hírében állt, honfitársa, Jerzy Dudek pedig egyenesen neki ajánlotta fel az isztambuli sikert.

A sportolók közt is szép számmal találunk vörösöket: Ding Junhui, a kínai snooker-játékos és Caroline Wozniacki elkötelezett támogatói a klubnak, nemegyszer mutatkoztak már Liverpool-mezben. Számukra azonban korántsem akkora megpróbáltatás a kettős élet, mint Theo Walcott, Kevin Nolan, vagy még inkább Rio FerdinandJohn O’Shea és Ole Gunnar Solksjaer és Sven Goran Eriksson számára.

És ha ez még mindig nem lenne elég, Ők is nekünk szurkolnak:

Melanie C, angol énekes és színésznő

Rosanna Davison a 2003-as Miss World

Kirsty Gallacher, skót tévés személyiség