Sérülésmentes első felvonás

Miközben klubszinten megöl minket az unalom, a hivatalos oldalak be nem hívott játékosok és az edzők semmitmondó nyilatkozataival telnek meg, addig a válogatottak töretlen tempóban masíroznak előre (egyesek kevésbé előre, mások egyenesen hátra) az európai hadszíntéren. Eddig úgy tűnik, sérültek nélkül megúsztuk az első felvonást, de Fabio Capello vagy bármelyik másik elvetemült edző húzhat még váratlant. Hajtás után megnézzük, hol jártak a Liverpool játékosai és összefoglaljuk, mit is értek nemzetközi szinten.

Holland szemmel nézve a magyarok elleni idegenbeli mérkőzés valahol egy barátságos és egy jótékonysági meccs érdeklődési szintjén mozgott: különösebb erőbedobás, agytorna, taktikai zsenialitás, agresszió és fizikai fölény nélkül idejöttek és semmit nem csináltak, csupán megtettek mindent, ráadásul jól, amit az adott szituáció megkövetelt. Ennek megfelelően Kuyt is betalált, mert róla tudjuk, nem szokása a kötelezők mellégurítása. (Kegyeleti okokból kerestem egy videót külön a harmadik gólhoz.)

Hogy magyar szemmel nézve kevésbé (egyáltalán nem) érintett vizekre evezzünk, Anglia 2-0-ra verte Wales válogatottját. Glen Johnson mind a kilencven percet végigjátszotta, míg Andy Carroll esetében úgy tűnik, Fabio Capello megfogadta Kenny tanácsát, és a padon tartotta a colos angolt (Steven Gerrard, csak ennyit üzennék Capellonak). Johnson egy gyönyörű indítással készítette elő az angolok második gólját, és teljesítményéről elismerően nyilatkoztak a nyár óta jellemzően kritikus angol lapok is.

Szintén a győztes oldalon volt Martin Sktrel: Szlovákia kemény 1-0-val mosta le a pályáról Andorra hobbicsapatát, de hát a három pont az három pont, meg kell becsülni…

A dán különítményt illetően Agger végig a pályán volt, míg Poulsen (csapatkapitányként!!) a 70. percig bírta a szédületes hajtást a norvégok elleni, 1-1-gyel záruló selejtezőn.

Milan Jovanovic a második félidőben léphetett pályára Észak-Írország válogatottja ellen és egy Pantelic-nek kiosztott gólpasszal járult hozzá Szerbia 2-1-es fordításához.

Reina a padon maradt a csehek elleni mérkőzés során, míg a Juventusnál kölcsönben levő, és a nyáron jó eséllyel távozó Aquilani végig a pályán volt az olaszok Szlovénia ellen 1-0-ás eredményt elérő csapatában.

Raul Meireles és a portugál válogatott ezúttal csak barátságos mérkőzést játszott. A Chile elleni találkozó 1-1-gyel zárult, Meireles végig a pályán volt.

Egyelőre fellélegezhetünk, nincsenek sérültjeink. Ma három órától kezdődik a Skócia-Brazília, és ezzel véget ér a nemzetközi szünet első fordulója. Mivel a Liverpoolban maradt sérültek (Gerrard, Suarez, Kelly, Shelvey, Fabio Aurelio) közel állnak a visszatéréshez, nem ártana, ha egy darabban kapnánk vissza a behívott játékosokat is, mert a West Brommal meginduló bajnoki hajrá nem egy kellemetlen mérkőzést tartogat még számunkra.