Fiatalok a sok magánhangzós csapat ellen

Joe Cole-t már ismerikA Bajnokok Ligája bukott hősei jó ütemben potyognak ki a békategóriás európai sorozatból is. A Juventus máris teljes erejével koncentrálhat a Serie A-ra, míg az Atletico Madrid, a Villareal és a Bundesligában huszárkodó Dortmund jobb lesz, ha felköti a hózentrógert, mielőtt végleg halálra röhögi magát a fél világ. A Liverpool ellenben tartalékosaival is kényelmes pozícióban várhatja az ötödik kört: már egy döntetlen is elég a továbbjutáshoz, és ahogy Hodgsont ismerjük, ennél többet nem is akar majd a Steaua otthonában. Hajtás után megnézzük, miért lehet mégis jó meccs az esti.

 Ahogy az közismert, Hodgson merészsége vetekszik egy éti csigáéval, mi mégis abban reménykedünk, nem tudja megakadályozni a fiatalokat. Mint azt az utazó keretből is láthattuk, jócskán leszabályzott csapat érkezett festői szomszédságunkba; a sérültek mellett Torres, Kuyt, Meireles, Johnson és Konchesky is otthon maradt. Habár rengeteg ponton (szinte mindenhol) kritizálható az angol edzői tevékenysége, egyet azonban kifejezetten előnyére kell megjegyeznünk: nagy számban kapnak esélyt fiatalok is a csapatban. Martin Kelly és Jonjo Shelvey máris meghálálni látszanak a bizalmat, és reméljük, a sort folytathatjuk majd ma este is.

körömaprítás

A védelemben nem számítunk nagy meglepetésekre. A csapatkapitányi posztot hivatalosan is átvevő Reina előtt a jócskán tartalékos Fabio Aurelio-Kyrgiakos-Wilson-Kelly négyes bizonyíthat, míg a középpályán Eccleston, Shelvey, esetleg Pacheco teljesítménye lehet érdekes. Joe Cole végre valódi helyén, támadó középpályásként szerepelhet, de jó esély látszik Babel, Jovanovic és Poulsen szereplésére is.

Megvan azonban annak valószínűsége is, hogy megfelelő szervező hiányában egy borzalmasan tördelt, kínkeserves kilencven perc elé nézünk. A Steaua győzelemre fog hajtani, mert még egy ponttal is véres ki-ki harcba keveredhetne a Napolival, míg Hodgsonnak csak púp a hátán a román kiruccanás. Sérültek hevernek jobbra, balra, és a bajnokság sem egy győzelmi menetelés jelenleg.  Ennek ellenére jó lenne bebiztosítani az egyenes kieséses szakaszt, hogy ne kelljen ezen aggódni az utolsó fordulóban – itt jöhetnek a képbe a fiatalok.

a "Ki bukott nagyobbat?" verseny teljes mezőnye

Majdnem tétnélküli meccs ide, gyenge ellenfél oda, mi nagyon várjuk az estét. Az itt szereplő játékosok nagy része hatalmas bizonyítási vággyal léphet ma pályára. Többségük alá igencsak befűtöttek az utóbbi hónapokban: Jovanovic és Babel nem véletlenül maradnak ki sorra a kezdőkből, de a sokáig igéretes tehetségnek tartott Dani Pacheco is megkapta a magáét a kínos Carling Cup-vereség után, no meg Poulsennek is van mit feledtetnie, és akkor még nem szóltunk a fentebb említett többi fiatalról. Egyszóval a tizenkilenc fős keret legtöbb tagjának fontos lenne egy értékelhető szereplés. Akire különösen érdemes lesz figyelni: Danny Wilson. A korához képest méregdrágán érkezett skót védő Agger és Carragher sérülésével komoly lehetőség előtt áll, arról nem is beszélve, hogy a klubnak is égető szüksége van használható középső védőkre. Valamiért úgy érezzük: jó lesz ez az este.

(És hogy a jókedvünk is meglegyen: itt olvashatjátok a Liverpool tanácsait az Afganistánba Romániába utazó szurkolókhoz. A nagybetűs részek ajánlottak a garantált szórakozáshoz. A személyes kedvencünk ez volt: ” REQUEST WAS MADE TO THE HOST CLUB THAT THE LADIES PORTALOO SHOULD BE SUPERVISED TO ENSURE THAT IT IS ONLY USED BY FEMALES.”)