Carragher – 3 hónap

Nem szokásunk egy-egy hírről behatóbban megemlékezni, de ez a nap más, mint a többi… Az apropó pedig egy igencsak vészjósló bejelentés, miszerint Jamie Carragher nem kevesebb, mint három hónapot lesz kénytelen kihagyni a Tottenham elleni 2-1 vereség alatt elszenvedett vállsérülése miatt.

forrás: skysports.com

A csapatkapitányi karszalag jó eséllyel Pepe Reinára száll, de az újabb veterán irányító elvesztésével növekszik a teher az egyre jobban teljesítő Lucason és Meirelesen is. Az egyetlen szerencse az, hogy egészen január 8-ig mentes sorsolásunk minden nagyobb csapattól, ekkor azonban az Old Traffordra látogat a Liverpool egy FA-kupa jelenés formájában, amit szorosan követ a városi derbi.

Röviden összefoglalva, kiadós shitstorm van közeledőben. Gerrard még további 2-3 hétig biztos nem bevethető, de Jay Spearing is legalább 4-5 hétre van a felépüléstől. A már minden liverpool kórházat, orvost, nővért, kórházi portást, takarítót és gondnokot ismerő Agger visszatérése sem várható 2-4 hétnél korábban. Egyszóval kiváncsian, ám nem túl sok reménnyel várjuk az elkövetkező mérkőzések védelmi megoldásait, hisz középső védő fronton Kyrgiakos és Skrtel maradt, valamint az ifjú Danny Wilson, akire egyelőre egy labdát sem bíznánk, nemhogy egy komplett posztot. Az viszont biztos, egyre érdekesebbnek ígérkezik az átigazolási időszak – de erről majd egy külön bejegyzésben.

Lesz itt izgalom bőven.