Hét sörétes-est Prágában

Nem sok elvárásom volt a meccs előtt: ne legyen új sérültünk, akinek lehet és kell adjunk játék percet, építsük fel a visszatérőket a City elleni derbire. Konatéról érdemi infóim a poszt írásakor nincsenek, remélem nincs nagy baj…

Annak kifejezetten örülök, hogy megúsztam még egy, a Nottingham elleni meccshez hasonló, szívet és érrendszert tépázó meccset, helyette kb. minden bejött szeretett csapatomnak. Tegnap a végére egy könnyed farsang sörözés kerekedett az odavágóból, és nem egy másnapos, szenvedős prágai kalandtúra.

Forrás: Poco

Kezdésnek arra kapcsoltam be a közvetítést, hogy Macca simán bevágta az önmagának kiharcolt tizit, korai gól, öröm, boldogság, ihatsz egy hladinka Pilsnert az Aranytigrisben. Fel-fel szisszenek, lyukacsos a védelmünk és a középpályánk is néha, fegyelmezetlenek vagyunk, nem annyira ül a presszingünk, mire észbe kapok, hogy kissé mintha a Sparta iránytana, meg is futnak a balon, de Kelleger bal kezében már ott van a láthatlan korsó az U Fleku-ból, kitolja, ihat még egyet, a Becherovkát Haraslin állja.

Szimpatikus volt egyébként, ahogy a Sparta beleállt a meccsbe, nem voltak beszarva, amit tudtak beletettek, de sem a helyzetek kihasználásával, sem a kapusuk teljesítményével, sem a szerencséjükkel nem lehetnek elégedettek. Rá is basztak szerintem, mert az Anfield-en már nem lesz ennyi lehetőségük – remélem a csikók ellen – és a közönségük sem lesz ilyen szinten mögöttük. Őket meghívom egy virtuális koccintásra egyébként, mert végig tolták a szurkolást – legalábbis a közvetítésből ez jött le, majd a nálam szerencsésebbek, akik kijutottak a helyszínre megmondják, valóban így volt-e. 

Na de vissza a pulthoz/meccshez, Darwin elképesztő, imádom ezeket a “kis” góljait. Pár hete néztük az egyik meccset közösen az öcsémmel, akkor mondtam neki, hogy így is jó lesz a csávó, be fognak menni ezek a ziccerek, csak nézzen már fel, mielőtt lő, ha lesz ideje erre is, hatalmas spíler lesz. 

Szerintem a második góljánál pont nem nézett fel, de félárbócon voltam tőle, amit csinált. A passz is zseniális volt, de ennél a gólnál már tényleg ráztam a kezem. A gól egyébként a legjobbkor jött, csapatunk harmadik gólja tulajdonképpen a félidővel együtt a meccset is eldöntötte, alighanem a továbbjutást is, bár ezeket nem szeretem így kategorikusan kijelenteni, de jól esett a megnyugtató előny. Egyrészt mert tényleg elaludtunk hátul nem egyszer, ráfázhattunk volna jó pár Sparta helyzetre. Birmancevicet egyből egy tálca 12-es Krusovicere hívom meg, amiért elbotlott mindkét lábával a labdában tök tiszta ziccerben, köszönjük és egészségedre! Nagyon kellettek Kelleher védései, ha jól rémlik Gomeznek(?) volt egy brutál nagy mentése. Másrészt ott van a már említett Forest elleni meccs friss és katartikus élménye, ami után nem csoda, hogy egy nyugodt körülmények között elfogyasztott Starobrno jól fog esni a félidőben.

Hogy teljesen mégse lehessek nyugodt, “negyedik gólunkat” Bradley úgy bebaszta, hogy még a világ legjobb második számú kapusa sem tudta védeni. 😀 Az igazi negyediknél javított, Harvey-n át került a centerzése Lucho-hoz, akinek szerintem a City meccs előtt nagyon jót tett a gól. Szurkoltam Gakpónak is, a Soton elleni FA meccsen éreztem először rajta görcsösséget, remélem valamelyik manchesteri csapat ellen ez majd gól formájában megváltozik. A kommentmezőben szokás előkapni mostanság, ne hagyjátok abba, Nunez-nél is bevált! 😀

Az ötödiket nem adták meg les miatt, Salah egyébként jól mozgott, neki is örültem, hogy megkapta a perceit. Jött helyette szinte egyből az igazi ötödik találatunk, Dominik nagyot loholt és jó megoldást választott, szerintem az ő “felépítése” vagy “visszaépítése” is sikeresnek mondható a szezon legfontosabb meccse előtt. Látszott rajta a bizonyítási vágy, és hogy örül a lehetőségnek, élt is vele… Csak mentse meg a srácot az élet a Zújságírók bugyuta kérdéseitől a jövőben. Imádtam ahogy lelépett a kamera elől. Reméljük a következő farsangkor angol bajnoknak, EL-győztesnek is öltözhet, ha akar. 

A feladatot, amiért Prágába ment a csapat, elvégezte, zsebben van a továbbjutás, jöhet a City elleni csata!


A prágai kiharang nyul_ur lágertől mámoros tollából született!

Ha írnál te is, dobj kommentet. Dobry vecer!