This is Sparta!?

Csütörtök este már az EL-ben robog tovább a Fonat, nekünk szurkolóknak ez nem olyan nagy baj, az elmúlt hetek brutális meccsdömpingje után a csapat szerintem inkább már pihenne egyet, pláne az utazást hagynák ki. Na, nem mintha óriási távolságot kellene leküzdeni Prágáig, de azért mégis.

A hétvégi meccs nekem szerencsére kimaradt, csak azt a 3 perces összefoglalót láttam, ami szembejött valamelyik közösségi médiás agymosón. A már említett meccsterhelés miatt én egy percig sem tudok neheztelni senkire ezért a fosfaragásért, egy ilyen szombat délutáni szieszta helyetti meccsre nagyon nehéz felpörögni és főleg élesnek lenni. Ugyanakkor nagyon örülök Nunez góljának, egyfelől mert a csávó kicsit személyes kedvencemmé kezd válni a munkamorálja, a folyamatos mosolygása, az elképesztő mezőnymunkája, és nem utolsó sorban a góljai és gólpasszai miatt, ráadásul az idén felvette Origi utolsópillanatosmeccsnyerő szerepét is. 

Ami a Sparta Praha csapatát illeti, nos, azon túl, hogy Csehország fővárosi csapata, nem sok mindent tudok róluk. A cseh bajnokságot éppen vezetik, az elmúlt 4 szezonból háromszor nyerték is. Idén eddig 22 meccsen 55 gólt rúgtak és 15-öt kaptak, és elődöntősök a MOL (igen, az) hazai kupában is. Szóval otthon azért rendben vannak. Az EL-be egy tizenegyesekkel elvesztett BL selejtező, majd egy EL selejtező után jutottak, majd pedig a csoportból másodikként továbbjutva megint selejteztek az EL kiesésre (fura egy rendszer ez, na), hogy végül remélhetőleg mi jelentsük majd a nem rövid nemzetközi haccintér végállomásukat.

Alapvetően 3-4-3-ban játszanak, ami ellenünk könnyen lehet, hogy inkább 5-2-3, vagy valami az előbbinek védekező verziója lesz. A teljes csapat értéke amúgy kevesebb, mint a mi 6 legértékesebb játékosunké egyesével, ami azért beszédes különbséget mutat a két csapat között. A legértékesebb játékosuk Ladislav Krejci középhátvéd, aki 5M transfermarkt buznyákot (a továbbiakban tb.) ér, ami kicsit Quansah alatt van (6M tb.). A nyolc lehetséges ellenfél közül szerintem a legoptimálisabbat kaptuk a játékerő/sztyeppetávolság tengelyén.

Mindettől függetlenül nem számítok könnyű meccsre, elsősorban a már említett felpörgési nehézségek miatt, ami teljesen természetes velejárója nem csak az élsportnak, hanem az életnek is. Másodsorban, még ha sikerül is kellően pörögni, akkor sem biztos, hogy a csapat elég éles lesz ahhoz, hogy már Prágában eldöntsük a továbbjutást. Az Anfielden azért nem tudom elképzelni, hogy ne nyerjünk megfelelő mértékben, ezért a magam részéről egy picit már a City felé figyelve, ezt a meccset nem csak ember-, hanem eredménymenedzsmentben is profin kell lehozni.

A sérültlistánkat elnézve a thermopülai rehabcsatát már megnyertünk. Nálunk jelenleg 10 sérültet kell valahogy besuvasztani az orvosi jakuzziba, míg a túloldalon egyetlen sérültről adtak jelentést kémeim – ez a matematika egyszerű nyelvén 10x-es túlerőt jelent, ami a híres görög-óperzsa csatában is hasonlóan alakult. Emiatt, és mert a hétvégén már nagyon fontos bajnoki vár ránk, remélem, hogy 1-2 olyan fiatal is a kezdőcsapatban kap szerepet, akik a City ellen valószínűleg csak a padon/lelátón figyelik a meccset. Egy Soton ellenihez hasonló kezdővel pl. már elégedett lennék.

Nem tudok elképzelni annál szebb búcsút, mint hogy úgy engedjük útjára év végén Kloppot, hogy MINDENT megnyert a csapattal, ahol elindult. Ehhez viszont kell az idei EL is, ahol lehet picit játszani a két meccs lehetőségével is. Én egy szoros 1:2-t tippelek, szigorúan a lehető legkevesebb ráfordítással, ha meg mégsem jön össze, az Anfielden majd újrajátszuk a 300-at.

Csütörtök este 18:45, M4 Sport.


A beharang egy újabb Ddodi szerzemény, jár a keksz! 

Ha neked is van kedved írni most tavasszal, jelentkezz a kommentmezőben.