Notthingham beharang

Ligakupa győzelem és FA továbbjutás után azért eggyel komolyabb frontra térünk vissza, amolyan térkitöltő meccsekkel haladunk a shitty elleni meghatározó meccs, majd az ezt követő válogatott szünet felé.

Nottingham csodálatos csapata számomra annyiban érdekességet tartogat sportszakmailag, hogy a szezon második legfontosabb versenyfutásában, a neverton reménybeli kiesésében építek a jelenlétükre a megszokottnál komolyabban. A 10 pontos büntetés után úgy néz ki maguktól bent maradnak a rohadékok, szóval ezeknek a feljutó félszar csapatokra sajnos nem lehet várat épteni, mint ahogy azt gondoltam volt. A sokféle megoldás közül, ahogy ezek a csapatok a PL pénzcsap mellett való tüsténkedést elképzelik, a Nottingham csapata az ismert kedvencek temetője playbookot csapta fel elég vastagon: Awoniyi-ről nálunk hittük el még fiatalon, hogy tud focizni, Origi szintén nálunk élt meg szebb napokat, Elanga MU, Hudson-Odoi dinamó reject. Annyira nagyot mentek ezen a szellemi magaslaton, hogy jó ötletnek tűnt Jesse Lingardra pakolni jó sok dollárt a rulettkeréken, mely projekt sikeressége mondjuk úgy, hogy labdarúgás ütőerén kezüket kevésbé szorosan tartó sporttársak számára is minimum közröhely tárgyát képezi. A bag által az ilyen típusú igazolásokra aggatott jelzőt elsőként beíró olvasónk egy Lazar Markovic scrabble készlettel lehet gazdagabb.

A standard 4-2-3-1 püfölés, nagycsatárra labdafelbaszás majd szélen variálás alapvetően nem az űrtechnika teteje, mostani felállásunkban azonban gyakorlatilag bármilyen járni tudó rasztahajú lemezlovas néger testvérem úgy csinálja meg bármelyik oldalunkat ahogy a nagykönyvben tanítják, szóval teljesen izgalommentes meccsre azért nem számíthatunk. Mondjuk, teszem hozzá, nincs olyan sok csapat a PL-ben, ahol azt lehet mondani, hogy izzadás nélkül lehet hozni a három pontot. Talán csak a Soton vagy a Norwich, de ők hiába szeretnek focizni, mostanában nem a PL-ben szórják a pontokat mint Stallone a skúlókat. Annyiban talán azért nem rossz a helyzet, hogy utoljára PL-ben hazai pályán november vége óta a MU (lol) és a West Ham ellen tudtak nyerni, egyébként minden meccsük sima perec volt. Ahogy egyébként pár napja az FA kupában szintén a MU ellen kaptak ki, én azért jobban örültem volna ha kupa hadszíntéren (sicc) is velük csapunk össze. Az azért mindenesetre örömteli, hogy valamiért jó ötletnek tűnt nekik komolyan venni ezt a nagyszerű földfelszíni kupasorozatot (hiszen ezek a kupák ezért vannak: a csóróknak / balfaszoknak is legyen olyan érzése, hogy komoly meccset játszanak), így gyakorlatilag a „gálakezdőjük” ment fel a MU ellen, szóval vagy pihentetnek, vagy nyomják így, egyik se a legjobb az ő szempontjukból. A standard nagycsatáros rendszerük miatt, hacsak nem kezdik el ők is pörgetni a 8D sakkot valószínűleg Awoniyi kezd, már csak Chris Wood sérülése miatt is – többi említett játékos meg valahogy biztosan szerepet kap. Origi :(

Én bevallom már elengedtem a korábbi jelzőtrikóból jóslás utóintézményének tekinthető kezdőcsapat tippelést, egyszerűen mert a rengeteg sérült kapcsán érkező nyilatkozatokból értelmeset nem nagyon tudok kihámozni. Ilyen „mindjárt kész”, „közel az első csapatos edzés” plecsnik után simán vannak hónapokig kiesve játékosok, van aki random megfázik és úgy marad, van aki beteg, és még a csapat se tud róla, van aki visszatért, de rásérült, de nem tudjuk, hogy mire és mennyire. Ami biztos, hogy Ali offos egy jó darabig, de Kelleher teljesen standard balta arccal csinálja 80% minőségben azt amit ő, vagyis menti a seggünket, szóval ez a téma talán kevésbé érzékeny. Jota, Trent még messze, szerintem CuJo is csak a válogatott szünetben jöhet vissza, Grav szintén offos még egy darabig, bár nála egyébként nem is nagyon ülök tűkön, hogy mikor tér már vissza vizet gereblyézni a középpályára. Így a nagy kérdés az, hogy Endot össze lehet-e drótozni (szerintem igen), illetve a FB keringőben mit dob most ki a rendszer, Gomez / Robbo / Bradley hármasból ki tér vissza és melyik oldalon. Kérdés még, hogy Szobo, Nunez duó mennyit játszik, illetve Salah padra fel tud-e ülni.

Kérdések, kérdések, valójában meg Sparta ellen is lehet tartalékolni / ifiket pörgetni / sérülteket visszaintegrálni a shitty meccs előtt, szóval tényleg csak egy nagy kövér shrug, hogy mi is lesz a felállás. Ha tippelnem kéne, akkor Bradley, Quansah, VVD, Robbo – Endo, McA, Elliott -Gakpo, Diaz, Nunez lesz a kezdő, vagy tényleg tudja a faszom.

16:00-tól együtt nézhetjük a Spíler 1-en, bárhogy is lesz.