Egy szívhez szóló Libakupa döntő

Mindenki tudja, hogy bármelyik Fonat szerző hogyan idomul egy x+1. Ligakupa meccshez, még ha az egy döntő is – februárban. Elég lenne a meccsszám-bajnoki pont statokat vagy éppen a nevetséges díjazási táblázatot belinkelni, sokadszorra. Ez a vasárnapi döntő persze valammenyiben más lesz.

Abban a tekintetben persze, hogy Kloppó utolsó 4 még esélyes liverpooli kupájából az első, ami beeshet. Valahol „kísért” a két évvel ezelőtti majdnem quadraple futásunk, egy szinttel persze alsóbb polcról. Akkor a Chelsea-t mindkét hazai kupában sikerült lehajrázni a tizenegyesekkel. A Ligakupában az emlékezetes 11-10-ig menő párharc volt, ahol Kelleher vált – amúgy az egész liverpooli tornamenetel – hősévé. (Én pedig a fürdőszobába vonulva rágcsáltam a körmeim a feleségem közvetítésében.) Egyébként ez lesz az 5. Pool-Chelsea döntő a hazai kupákban, ilyen sok még nem volt egy másik párosnál sem.

2022-ben esélyesebbnek számítottunk mint most, bár az oddsok még mindig minket hoznak favoritnak. Azonban a sérült listánk – még ha vetekszik is a Chelsea-ével – olyan hosszú, hogy inkább nem írom le. Másrészt akármilyen borzalmas szezont fut a Chelsea, az elmúlt hetekben nagyon elkezdték érezni Pochettino esze járását. Egy hete a City ellen taktikailag nagyon felkészülten és esélyesen fociztak sokáig, az X inkább a meccs utolsó részének szólt. Ellenünk most tudtak készülni egy hetet, nagyon nehéz diónak tűnik ez a csikócsapatunkkal – nem elfelejtve, hogy Klopp mérlege Poch ellen 7-5-1). Legalább ebben ez egy hűen vehető Libakupa meccs lesz.

Hajrá Pool, csilloghatna a tizedik.

Ha Pesten jársz, ugorj be a körúton a Ziccerbe meccset nézni sok más vörössel.

Itt a FB esemény: Ligakupa Döntő meccsnézés! | Facebook

Itt pedig részletek bigbob-tól:

Ha pedig fotelből, mint én is: 16:00 Match4.