Not to lose

Csütörtök este fogadjuk az EL csoportkör legerősebb ellenfelét: addigra talán a dél-amerikai srácoknak is sikerül magukhoz térni a repülésből. Egy győzelemmel kb. meg is lenne a csoport. Izgi lesz!

Félig-meddig testvércsapatot fogadunk: egyrészt azért, mert az FSG kisebbségi befektetője, a RedBird Capital Partners a többségi tulajdonos a franciáknál. Mivel nem a Liverpoolban, hanem az FSG-ben érdekeltek, ezért nem okoz problémát a tulajdonosi egyezőség. Másrészt ők is moneyballoznak. Ennek fényében talán nem meglepő, hogy a nálunk maga után nem feltétlen a legszebb emlékeket hagyó Damien Comolli a klub elnöke, és felteszem egyben a sportigazgató is. Ezeknek az amcsiknak úgy látszik egyre jár az agyuk, hiszen nálunk is Comolli volt kvázi az első kinevezés az FSG alatt.

Ő úgy néz ki, a Toulouse csapatával sokkal sikeresebb, mint nálunk volt, hiszen 2020 óta sikeresen feljutott vele a csapat a másodosztályból, megnyerte a francia kupát és most ennek eredményeképpen az EL csoportkörben feszíthetnek. A bajnokságból nem jutottak volna el ide. Másként fogalmazva: azért egy nem olyan régen még a másodosztályban vitézkedő kis francia csapatról van szó. Az izgalmas, hogy a sikeredzőjüket a nyáron menesztették és Carles Martínez Novell személyében korábban csak ifjúsági csapatokkal dolgozó fiatal spanyol edzőt neveztek ki. Azt mondjuk nem tudom mondani, hogy a kettős terheléstől kipukkant volna a csapat, mert a jelenlegi 10. helyükkel még előrébb is állnak, mint tavaly a bajnokság végén, amikor a 13. helyen végeztek. (Tudom csalok, hiszen még nem ment le ott sem 10 forduló.)

A mieink kapcsán azt gondolom, most éppen a legfontosabb kérdés, hogy mi a megfejtés Robbo ki tudja hány hetes/hónapos kiesésére. Az egyik lehetséges megoldás, hogy addig játszik heti két meccsen Tsimikas, ami azért nem tűnik annyira nagy ötletnek. A másik, hogy Gomezzel próbáljuk ki a rendes 3 CB-s WM rendszert. A harmadik megoldás tűnik a legvalószínűbbnek: e kettő megoldás váltogatva, az aktuális meccsek függvényében. Hogy éppen melyik lesz, azt nem tudom megmondani. Egyébként meg játsszon minél több fiatal a megszokottak szerint!