B csapatunk nagy idénye?

A szerda esti meccsen a frissen kiesett Leicesterrel fogunk játszani a kisebbik hazai kupában. 

A rókák keretében túl nagy mozgások nem voltak, nekik elvileg simán vissza kellene jutniuk, azaz úgy is lehet nézni, hogy kb. PL keretük van.

A hazai kupák esetében az ifisták játszatásának és lehetőleg a gyors kiesés híve vagyok, azonban idén a támadósor és a 8-as pozíció olyan mély, hogy tudnak játszani a játékosok. Ezeken a posztokon megvagyunk a hazai kupameneteléshez, amennyiben nincs nagy sérüléshullám, még kellenek is ezek a játékpercek, hogy mindenkinek jusson elég. A védelemben nem ez a helyzet. Ettől még azt gondolom, idén jobban beleférnek a hazai kupák a keret életébe, sőt vannak többen játékosok (pl. Jota, Gakpo, Nunez, Gravenberch, Elliott), akiknek kell a játékidő, amit ezek a kupák biztosítani tudnak. Ezért úgy vélem, idén jobban rá is fognak erre menni Kloppék, és ez nem is akkora probléma, mint általában – csak a védelem közepe ne fogyjon el. 

A múlt heti Linz – meccshez nagyon hasonló kezdőt várok.

……………Kelleher

Bajcetic; Matip; Quansah; Tsimikas

………………Endo

……..Elliott; Gravenberch

…..Doak; Gakpo; Jota

A hétvégi kezdővel egyetlen problémám volt: nem Konaté, hanem Matip kezdett. Nekem meggyőződésem, hogy a két lassú, kiöregedőben levő CB-t nem szabad együtt kezdetni. Ma már VvD-nek sem árt, ha egy, a megkopott sebességénél gyorsabb társa van. Kloppéknál könnyen lehet, hogy Konaté fog kezdeni, de szerintem egyértelmű, hogy most Matipnak kellene játszania, majd a hétvégi bajnokin Konaténak.

Bajceticet izgalmas lehet megnézni még 1-2 alkalommal a WM rendszer TAA posztján. Elvileg 6-osnak akarnánk nevelni őt, és ez a szerepkör támadásban elég közel áll hozzá. Annyi sebessége és támadókészsége, mint Gomeznek,  megvan, tehát nem rossz elképzelés Bajceticet próbálgatni ebben a szerepkörben. A rendszerbe is passzolhat ez, no meg a srác hosszú távú fejlesztési menetrendjébe is. 

Quansahnak kell a játékperc, ez nem kérdés, és Tsimikast is formában kell tartani arra az esetre, ha szükség lesz rá: ha már aláírt egy szerződéshosszabbítást, akkor használjuk is. A középpályán és a támadósorban nyilván az kezdjen, aki a bajnokságban nem. Izgalmas lesz, hogy Gakpo, aki tavasszal a csapat egyik legjobbja volt a feltámadás során, vissza tud-e találni a formájához. Neki ez amolyan önbizalomnövelő meccs lehet. 

Amennyiben egy ennyire erős kezdővel megyünk, akkor elvileg illene nyernünk.