Too little, too late

A szombat esti meccsen fiaink fogadják a “méheket”, így a szezonhajrá sűrűjében, a jövő évi mez bemutatása után.

A kiscsapat idén jót ment: eddigi 50 pontjuk nagyon stabil bentmaradást jelent. Sőt: igazából csak 9 ponttal vannak lemaradva tőlünk, ugyanannyi meccset játszva, mint mi. Egyszóval a Midtjylland-féle analitikus “okosfoci” idén is működni látszik a PL-ben. Ez egy kis reménysugár lehet a mai labdarúgás setét egén – de csak nagyon halványan világít az éjsötétben. Több ilyen, szimpatikus módszerekkel operáló kiscsapatot láttunk már, akiket mindig megevett a PL pénzfókusza. Másként fogalmazva: szomorú tapasztalataink alapján pénzzel és kőkori módszerekkel stabilabb eredmények érhetőek el, mint “okosan”. Hát igen – nem csak a csúcson szomorú dolog ez a mai modern foci.

Az elmúlt meccseken úgy néz ki, ha nyögvenyelősen is, de elkezdtek jönni az eredmények. Volt egy ilyen remény, hogyha Jota és Diaz felépül, akkor majd jó lesz. Előbb-utóbb jó is lett, de sajnos ez a visszapattanás ebben a szezonban túl későn érkezett. Ettől még a formatáblázat második helye jól mutat, de a Newcastle-ön 1 pontot, a MU-n meg 3 pontot sikerült hozni ebben az időszakban, így túl nagy jelentősége már nincs, maximum a nyári alapozás hangulatát lehet vele javítani.

Ellenben az a taktikai váltás, hogy TAA támadásépítésben középre lépjen fel, amolyan irányító szerepkörbe, egy kellemes meglepetés. Most már esetleg el tudom képzelni, hogy az általam követelt/kiabált “kezdjünk el a következő szezonra készülni, mert az ideinek sok értelme már nincs” dolognak ez tökéletesen megfelel. A következő szezonban, így is úgy is megkapjuk a választ.

A nem túl nagy téttel bíró meccsen azért jó lenne megtartani a jó formát és mégha izzadtságszagúan is, de beadni magunknak az újabb hangulatjavítót.