Mikor a fos híg szarral keveredik

Nagyjából így lehet leírni a kedd esti roncsderbit, azt adták a csapatok, amit jelenleg tudnak. Szomorú, de jelenleg ez ennyi. Ritka alkalom ez a csapat házatáján, hogy egy ilyen teljesen nihil szezonba futunk bele, ahol nem az a kérdés, hogy nyerünk-e valamit, de még csak nem is a top4, hanem az, hogy egyáltalán lesz-e bármilyen nemzetközi indulásunk jövőre. Az csak ha a tortán, hogy az éppen gigabevásárláson túli dinamó pont ugyanolyan határszar, mint mi.

Na hát így lett ebből a bajnoki rangadóból egy őszi szutykos ligakupa meccs, ahol a hazai csapatot egy hangyakönyöknyivel jobban motiválta a futball illata. Rengeteg egyéni hibával, rossz döntéssel, át nem vett labdával és beadásba beleugró hendersonnal ez a performansz egy újabb kórkép volt, hogy a csapat szanaszét van. Nem új ez, de túl sok jót nem jelent a sima city szopó (valljuk meg csoda kellett volna 1 ponthoz is) és a mostani trágya X, a villámgyors és szervetett hétvégi ágyúzás előtt.

Lehetne szőrözgetni, hogy ki volt a nagyobb balfasz a héten, vagy a meccsen, vagy az évben, de ez számomra érdektelen. Van 10 meccsünk a szezonból, lassan megjön hozzá a kellemes időjárás is. Sok esélyt a megtáltosodásra nem látok, hiszen akármikor erről volt szó, hogy na most mennyit pihent/edzett/regenerálódott/tervezett a csapat lófasz nem lett jobb. Ez így volt ősszel, a téli vb után is, egyszerűen struturális hiányosságok vannak, amiket a játékosok képességei nem fednek el. Úgy akarunk high press focit játszani, hogy nincs meg hozzá a futásmennyiség és sebesség, aztán csodálkozunk, hogy boldog boldogtalan szétszedi a középpályát.

Alapvetően két út van, vagy dobod az alaptaktikát és valami újat kezdesz el (Klopp ezt sose tette meg) vagy marad a taktika viszont cserébe a személyzetet kell felfrissíteni. Ez jelen esetben a teljes középpályássort jelentené, mert ahogy a csatáraink ezek is egyszerre lettek vének cserébe még lassúk is. Az idei szezon egyetlen eredménye a csapatnak az lehet, ha a következő meccsen Milner begyűjt 10 becserélést, és egy okos 1 éves hosszabbítással jövőre felérhet a liga mindenidők legtöbb pályáralépés ranglistájának élére. Szerény idényben szerény célok teljesíthetők.