City – Chelsea

A csapat tervezett avultatása nem csak a könyvekben, de a pályán is folytatódik a szezon hátralévő részében. Kupákat okos előrelátással elengedtük, mostani pár meccs kell ahhoz, hogy tényleg már csak a nyári babelkopter kurblizáson kelljen fáradozni.

Néztem a shitty meccset és azon gondolkoztam, hogy minden statisztika, felállás, módszertan, intenzitás ellenére hol is vannak a gyors négerek? Meg hogy egyébként ha az a gameplay, hogy majd Salah elfut, akkor mi a tarka fasznak is kell presszingelni teljesen feleslegesen a világ egyik leglabdabiztosabb csapatát? Hendónak is fontos felrohangálni az első 20 percben, ha utána vége van neki is meg Fabinak is mint a botnak. Mert egyébként kiáll a shitty egy high risk high reward letámadással, magasra tolt passzsávot fogó CM-ekkel presszingben, ezen a ponton pedig két igazi opció marad: vagy ki tudod passzolni, vagy futsz. Kipasszolni néha sikerült csak, egyszerűen nem áll még mindig össze a labda nélküli mozgás, plusz egyszerűen ez a passzpontosság (vagyis annak hiánya) ezen a szinten már nem fedhető el semmivel. Marad a futás, amit, lássuk be, szintén limitáltan tudunk csinálni. Egyszer kiadta a gólnál, egy 5 évvel ezelőtti Mo / Mané / Ox / Gini / Hendó sorral egyenesen csemege lett volna megfutkározni Ruben Diast meg a haverokat.

Na igazából mindegy is, második félidőben a kapott gólok után már csak a szenvedés ment, lehet tovább szorítani az Arsenalnak a végén. Erre a csodára érkezik a Chelsea, régi kedves barátaink. Megtették azt a szívességet, hogy megvették Kepát 80-ért, hogy senki ne hüledezzen azon, hogy miért fizetünk ennyit Allisonért, most meg kibaszták Tuchelt, Potter, vettek egy rakás random játékost azért, hogy a szezon hülyefasza címet ne nekünk kelljen megnyerni. Nehezen tudom elképzelni, hogy bármelyik csapatnak is hiányzik most a sportmozgás, ha lehetne, én kérném azt a cirka 1,55-ös ppg-t amit eddig sikerült összekalapozni a további meccsekre, aztán húzzon mindenki a faszba, remélem ők is így vannak vele. Szóval két közepesen szar formában játszó nagycsapat próbál pontot szerezni, úgy, hogy olyan különösebben már nem oszt nem szoroz.

Mit jelent ez a gyakorlatban? Ki nem találjátok! Klopp bácsi feltossza a 4-3-3-at, Trent frusztráltan keresi a helyét, nyélen megsértődve, hogy miért kell neki jobb védőként jobb oldalon védekeznie.  Első 20 percben van értelmes presszing, aztán utána fokozatosan elkezdünk leengedni. Nyomjuk a letámadást, úgy, hogy a középpályának pont kurvára nem kéne több futás, cserébe kipasszolnak békésen jönnek ránk. Valami epic hülyeségből találunk egy gólt, ők egyszer kétszer megfutnak a második félidőben, 1-1 oda, aztán GG. Klopp bácsi csodálkozva, előemberi állkapocstartással jelzi a résztvevők felé, hogy ő egy pónit kért, mégis mi a faszom ez, amire a csapata továbbra is azt csinál, ami az eszébe jut.

Jó szórakozást, kellemes alvást mindenkinek.