Nincs itt semmi néznivaló

A neverton elleni championship szintű derby-t még úgy-úgy, mégiscsak van faragás, hangzavar és sittes kontrák (tőlünk). Azon legalább ha hányingerkedve is önnön játékunkon, de szórakoztam. A Kristály elleni 0-0-n, ahol ráadásul egy Viera-féle Palack az ellen, mindenféle rendes favágás, turházó ogrék, és sünt feltörni igyekvő Pool nélkül, ott piszkosul fáj, hogy február van még. 3 egész hónapig fogok minden héten leülni megnézni ezt a szart. Top4 hajhászás? Ne röhögtessetek már, a Spurci 1.8-as ppg-n áll, mi 1.56-on. Tudod, hány pontot kell szerezni 15 meccsen, hogy ezt várhatóan előzzük? 31-et. 23 meccsen sikerült 36-ot.

Jó lesz majd a Real ellen kiesni? Az biztos! Ilyen kínkeservesen szánalmas középpályát szégyellek a királyi tv-n végignézni kedvenc csapatomról még egyet. Olyan 5 évvel ezelőtt kezdtünk volna hangosan röhögni az ötleten, hogy mondjuk jövőre (akkor) Henderson-Milner középpályával megyünk neki a szezonnak. Most sem tudok mást, mint… röhögni. Azt azért persze nem vehetjük el a stábtól, hogy nálunk már csak jobban értenek hozzá: üvöltöttem, hogy hol a vérben van Eliott, erre csókám bejön, és, és! nyom egy 68%-os passzpontosságot. Megkérdőjelezhetetlen, hogy ennél még tán Fabino is csak másfélszer volt rosszabb. Bajcsy-Majcsy bejön 5 percre, 6 passzából 4 elment a Palackhoz. Biztos a mezük színe volt túl Liverpoolos. Szóval a kezdő11: nincs tökéletesebb, kérem!

Az a jó ebben a rosszban, hogy legalább mindenki konstansul, konzisztensül és (de)koncentráltan minősíthetetlen. Vagy amikor szökőhavonta nyomunk egy Real első 20 percet, akkor meg mindenki tavalyi Pool. Én azt hiszem, nem olyan nehéz látni a HR osztályon, hogy melyik popszakmára lenne itt prioritásügyileg prioritás. Mindamellett, úgy őszintén, már követni is nehéz, hogy most akkor Lijnders egyben a fogorvosunk és a kukta is, vagy csak az intenzitásoktatásra fókuszál. Illetve, hogy most akkor keressük a 80%-os fluktuációval nyomuló adattudósosztályunk hiányzó láncszemeit, vagy amúgy Henry-ék stratégiaváltás kiáltása ősszel valódi stratégiaváltás volt, és faszt veszünk adattudóst mintsem izomagyú pénzköltés ftw (Henry reménye szerint néléküle a csónakban) VAGY mégiscsak lesz itt moneyball 2.3, csak majd most nem futatjuk ki nyugdíjaskorig a moneyball szerint nem kifuttatandókat.

Our identity! Áúúúúúcs!

Nem látom. De kissé az az érzésem, hogy a stáb is már csak a május közepi tenerifei kiruccanást látja, egymás és bármiféle focista kolléga nélkül. Rájuk is fér, én meghagyom nekik. Csak légyszi, addig meccsenként – azaz hetente – egy, egy! kurva dologgal gyönyörködtessétek már el a tv elé ülő csilliók reményagyféltekét. Értsd: mittomén, beáll Kelleher védeni és mindenki örül neki. Arthurt beengeditek a pálya közelébe. Milner beáll védeni. Keitát kibasszátok a picsába 3 évvel ezelőtt. Kipróbáljuk a diamondot, 3 védőt, AA-t gyökkentőben, Hendersont csatárban, nem tudom. De ne ilyen ennyire elkúrt Crystal Palace elleni 0-0-kkal keljen végigülnünk 3 teljes hónapot az elmúlt sok után. Húzzunk függönyt a prime Klopp-i Poolnak, és vagy toljuk telibe a play hard-ot augusztusig, vagy kezdjétek el a work hard-ot, ami augusztusra érik be.