Mit csinál a sas?

Este meccs, meglátogatjuk az évek óta egyik legsemmilyenebb PL középcsapatot a Crystal Palacet, egy nem túl örömteli hétközi szopóexkavátor után. Az esti időpont segít, hogy legalább ne a kajakóma vessen véget a motivációnknak egy szeles esős szottyos hamisítatlan trademark brit kiscsapat vs nagycsapat meccsen, ahol még a bíró is úgy kelt fel, hogy na majd most megmutatom milyen hatalmas szerepem van itt ezeken a zöld gyepeken a gyors négerek és az különböző dialektusban üdvözlő bennszülött atléták közt, hiszen szombat este van, ezekért a pillanatokért éri meg élni.

Talán a szombatra virradó csodás napsütés hiánya, talán a péntek esti Liverpool sirató középkorú férfiak köre (Gringow, Rpi, Szücsi), de rávetítette a beharangazómra a melankólia törtszürkeségét. Ugyanis még egy csodásan felívelő szezonban sem nagyon tud megmozgatni egy Crystal Palace beharang. Évek óta ugyanazt látjuk tőlük, mély védekezés sok érdektelen ember a labda mögött, elöl pedig Zaha majd elfut és lehet egy gyors kényszerítője Ayewval. Alapból frusztráló ezt kiülni, hogy a 90 perc alatt lesz 5 alkalom amikor ezt kiadja a gép, mint a három cseresznyét, mi meg morzsolgathatjuk a sörösüvegről lekapart papírt, hogy kérlek ne legyen agyhalott egyik pirosmezes hősünk sem. Ez jelenlegi formánkban kettőzötten igaz, mégha a csodálatos 2023-as éveünket jócskán alulmúlják a sasok. Idén 4 vereség mellé sikerült 4 döntetlent is elérniük. Mielőtt ez a stat bárki lelkében is a hamis remény magvait ültetné, a bajnokságban a csirkék, a dinamó és a tehenészek ütötték őket, akiktől amúgy ki lehet kapni (pláne utóbbi kettőtől idegenben), hazai pályán, viszont leszámítva a csirkék diadalát, x-eltek castle-mu-brigthon sorral, ami azért nem szar.

Talán a legnagyobb kérdés, hogy mennyi ideje volt a csapatnak feldolgozni a hétközi fehér balettot. Mennyire maradt benn az ütés, vajon még mindig kondenzcsíkos az alsógatya, vajon verejtékben forogva ébrednek-e patás szarvas rágózó ördögre? Nagy kérdés, hogy Kloppék mennyire érzik a minden meccset megnyerünk mentalitás üvegplafonját ebben a párharcban? Mert lehet itt romantizálni a dolgokat, hogy a Barca ellen is hogy visszajöttünk és ott is 3 gól volt a differencia, viszont ez a Madrid nem szokott akkora leolvadásokat rendezni döntő pillanatokban. Az odavágón tökéleteset kellett volna játszani, ami 20 percig ment is, majd a hibáink érkezésével ez a törékeny lábakon álló hit, hogy sikerülhet egy meccsre tökéleteset nyújtani, megrogyott, leégett, összedőlt és utána süllyedt el. A visszavágóra nem tudom van-e akkora motivátor, hogy ebben a roggyant szezonban még bármit is ki tudjon csikarni ebből a keretből ilyen magas szinten. Természetesen megpróbálják majd, hisz mi mást tehetnének, mint ami lényükből fakad.

Na de elkalandoztam kissé, hiszen Crystal Palace ellen szombat este főműsoridőben valahogy ki kell húzni a fejünket a Real elleni párharc seggéből és kicsikarni a három pontot, mert a tapír fasza nagy és nem ismer kegyelmet, jelenleg bruttó 7 pont. Viszont az idén annyiszor kellett volna csak az adott meccsre koncentrálni és annyi zavaró körülményt kizárni, hogy volt hogy sikerült, volt hogy nem annyira. Lényeg a lényeg, olyan szép lenne, ha nem kapnánk első gólt, pláne nem az első félidőben. Sasol.