Ismétlés a tudás…

Egy hónapon belül harmadszor futnak össze fiaink a farkasokkal, így túl nagy meglepetést nem fog tudni okozni egymásnak a két csapat, illetve nézőként sem valószínű, hogy valami teljesen újat mutatna ez a szombat délutáni meccs.

Januárban már kétszer összecsaptunk velük az FA kupában, ahol is egy relatíve erős kezdőkkel megismételt meccsen, de sikerült őket kiejteni. Most más lesz a tétje a meccsnek: ahogy a csapat körüli káosz miatt kialakult válságunk egyre húzódik, úgy egyre fontosabb minden találkozó. Legalábbis nekem, aki még nem engedte el az idei Top4-et, hiába az elmúlt 6 meccsen 1 gy – 2d – 3 vereséges mérleg, ami Klopp alatt ritkán látott pocsék forma.

Mondjuk egyre kevésbé látom miben lehet bízni. Persze Díaz, Jota, Firmino, VvD mind kiemelten fontos játékosok és még Konaté is az. Ha egyszer visszatérnek és még formába is lendülnek, akkor azért várható javulás. Főleg a támadósorban, hiszen gyakorlatilag onnan a fél  szekció kiesett. Elég szomi, hogy az új támadósorból Jota és Díaz gyakorlatilag idén még nem játszott. No jó, egy keveset azért játszottak, de az idei átmeneti évben abszolút nem sikerül gyakorolni vagy megnézni, hogyan is működne ez az egész Núnezzel. Terv szerint nekik kellene lenniük a közeljövőnk támadósorának, de ebből eddig idén nem láttunk semmit, ami így a szezon felén túl elég zavaró. Vannak tehát bajaink.

Azonban, mint azt a legutóbbi podcastben részletesen kibeszéltük, a bajaink meglepő módon az FSG-től indulnak és legfőbb bajaink az irodákban vannak. Ezek a problémák szivárognak le a pályára. A megoldásnak is az FSG-től vagy pontosabban az új tulajtól és egy új menedzsment-struktúrától kell jönniük: addig marad az nekünk, hogy nézhetjük Kloppék és a fiúk szenvedését. Mert azért minden hátráltató tényezőt figyelembe véve is ebben a csapatban azért ennél több van, mint amit a pályán “élvezhetünk” heti két adásban.

Persze – főleg babonásoknak – el lehet merengeni azon, hogy mekkora a szerepe a kloppi átkos 7. évnek az idei szenvedésben. Részemről azt gondolom, a sok külső tényező miatt – megöregedett, a tavalyi 63 meccsen széthajtott keret, a rövid nyár és a szétszabdalt szezon VB miatt, az FSG megbolondulása, eladás, fontos háttéremberek menekülése (a süllyedő hajóról) – túl nagy jelentőséget ennek a faktornak nem tulajdonítok.

Remélem nyerünk, és ezzel a matematikai esélyeinket sikerül életben tartani, mivel még nem engedtem el az idei top4-et. Mondjuk lehet, hogy ezen a ponton már okosabb lenne rámenni a BL-re és a bajnokságban meg beindítani egy fiatalítási és kísérletezési hadműveletet. Ugyan ki még nem számoltam, de minden valószínűség szerint nem sokkal kisebb az esélye a BL győzelemmel való jövő évi BL indulásnak, mint a top4-nek. Az idősödő magot még néhány BL- meccsre talán fel lehet pörgetni. A következő szezonnak meg jobb eséllyel indulhatnánk, ha a bajnokságot idén elengedjük és tényleg kisérletezésre és fiatalok beépítésére fókuszál Klopp és a még el nem menekült stáb.

Kétlem, hogy Klopp bejátssza a fent leírtakat, de lassan tényleg azt gondolom, hogy stratégiai szempontból ez lenne az okos döntés. Ez a bajnoki szezon sajnos úgy néz ki, lassan elmegy.