Szopóroller fából

Elkezdődött az új év, jön is menetrendszerűen a FA kupa. Most éppen élvonalbeli ellenféllel szemben, hiszen a kínai tulajdonú Wolverhampton látogat az Anfieldre.

Egy közepesen szar PL csapat, mint a Wolverhampton, kiváló arra, hogyha elég ifit vetünk be és ők meg komolyan veszik a meccset, akkor meglehet a hőn áhított első meccses kiesés, hogy a szezon maradékában lehessen a PL top négybe való bejutásra koncentrálni. Ez a feladat sokkal nehezebb lenne valami harmad-negyedosztályú ellenféllel szemben.

Az alábbi csapatot várom a meccsre:

__________________Kelleher_____________________

Ramsay, Nat Phillips, Konaté, Luke Chambers

__________________Bajcetic_____________________

______________CuJo, Bobby Clark_______________

____________Doak, Carvalho, Gakpo____________

Ramsay remélem most éppen egészséges, így tudunk perceket belepakolni, hogy kiderüljön, mit is tud: az a nagyon kevés, amit eddig láttunk belőle, biztató. Konaté eddig idén nem nagyon játszott sem nálunk, sem a VB-n, így neki nem árt, sőt használhat a plusz játékidő. Robertson sérülésével Tsimikas ezen a meccsen nem játszhat, így az ifiből kell egy balbekk. Bajceticet az idei 6-os felfedezettet szerintem nem kell magyarázni, pont abban a korban van, hogy kell neki a játékidő, aztán majd kiderül, hogy ő, vagy a tavaly pont az ő cipőjében járó Tyler Morton jut tovább. A stábnak is kell több videó és remélhetőleg több adat kettejük kapcsán. CuJo helyzete hasonló, mint Konaté-é, hiszen sérülés miatt idén eddig alig játszott. 21-22 évesen a terhelést is bírnia kellene, így neki egy jó kis felhozó meccs lehet ez. Ellenben senior középpályást nem akarok látni ezen a meccsen most, hogy Milner sérült – így a beugrónak az ifiből kell jönnie. A támadósor Jota, Díaz és Firmino sérülésével elég sovány. Mondjuk kevés csapat van, amelyik ne érezné meg ennyi támadó együttes hiányát. A sérültek miatt szerintem Salah és Nunez bevetését nem szabad megkockáztatni, ezért a megoldás az izgalmas ifjú skót, valamint a friss igazolás Gakpo bevetése, hogy minél hamarabb legyen túl legyen az angliai tűzkeresztségen. Annak érdekében, hogy meglegyen a csapat, Carvalho játszana false9-t ami nem áll neki éppen jól, mivel nem irányítónak, hanem támadónak tűnik és hiányzik róla vagy 10 kiló izom, hogy működjön, de nincs jobb megoldás most, mint őt játszatni poszton kívül – nem mintha ezalatt a fél év alatt kiderült volna, mi is a valódi posztja.

Ennél a meccsnél sokkal fontosabbak a háttérben történő mozgások az eladás kapcsán, a korábbi sikergépezet szakembergárdájának távozása, és ezzel együtt a Klopp-Lijnders duó hatalmának állítólagos növekedése a stábon belül. Ezeket a folyamatokat még nem látjuk teljesen át, azonban amit látok belőle, az számomra mind azt mutatja, hogy szar irányba halad a klub. Welcome to da Happy New Reality. Másként fogalmazva: nagyon régen voltam ennyire negatív/elkeseredett a csapat jelenével és még inkább a jövőjével kapcsolatban.