Smooth criminal

Beszéljünk (monológban? haha) 3 dologról ennek a kriminálisan ótvar Liverpoolnak és a tegnap esti meccséről: Gakpo, középpálya, lesszabály.

Gakpo

Egyrészt tisztázzuk már, hogyan kell ejteni hátpók nevét: mikor Gyuszi bácsi egy hideg, de párás januári estén hátraszívja az orrtartalmat úgynevezett turhát gyűjteni, és elkezdi a torokvitorlájával úgynevezett csulává gurgulázni. Az ezidőben kiadott állatiasnak is nevezhető hang a holland g. Ejtsd: ‘csulagurgula gé – ákpó’.

Csávó szerintem nem volt rossz. Támadószámait ismerjük, majd meglátjuk a PL-színvonalon hogyan kopizódik gyepre. Amire inkább kíváncsi voltam: hogyan hozza a gegenpresszing-Manét. Elsőre ez így egész rendben volt, sokkal több intenzitás volt a Wolves labdakihozatala közben, még úgy is, hogy középen Nunez futkosott. Robival elkezdték érezni a kémiát, egyelőre többre nem vágytam.

Középpálya

Annyira vagyunk szarok középen, hogy az eredeti problémánk (jobb oldal TAA hamis 8-asságával és területhagyásával) már-már el is felejtődött a fejekben, mert gyakorlatilag mindent középről – idézve a beharit – szopkodunk be. Thiago csak nyom egy prime Thiagoból lassan nyugdíjassá váló klasszik középpályást. Addig viszont Fab és Hendo – what? Ez nem nyugdíjazás, ez lázadás.

Fábió Tavares és Jordan Henderson megrökönyödve szemlélik a wolverhamptoni középpályások mozgását

És fontosabb baszd meg Gakpo-t 433 kezdőként kipróbálni mint bármiféle megoldáson, váltásban gondolkodni a középpályás intenzitásunk hiányán, védekezésbeli elváltásokon, TAA újragondolásán, etc.

Lesszabály

De ami persze ennél még jobban felcsiriz mindannyiunkat: ezt a telibevert szerencsétlenkedést majd újra megnézhetjük a gálakezdővel – hátha addigra már VVD-t is be lehet tenni meg Milnert biztos, ami biztos.

Mert hogy szerencsétlen LiVARpoolnak csak megfújják azon a meccsen az 1-3-at 2-2-nek, amikor az pont fájdalmas. (Vagy akkor pont ezért fújták meg?) Én szeretem azt a logikát, hogy ha nincs egyértelmű kamerás bizonyíték, akkor hagyjuk meg a pályán hozott döntést. Az egyetlen bajom, hogy ez fociban a büdös életben nem volt divat, és legközelebb sem számíthatunk erre.

Másrészt Salah gólja lesről született. Elhiszem, hogy futballszerelembe esésem óta már született egy v23_final_final_v2b verziója a lesszabálynak, és emiatt mivel csokifiú éppen bal szemmel kacsintva a passzátszélre ülve 3 hajszál helyett 2 egész tinccsel fejelt bele, így nincs les, de annak meg így semmi értelme. Mint az egész újrajátszásnak sem. Baszd meg, 20 éve arról megy a pampogás, hogy túl sok a meccs. De nem, mi Angliában maradunk a 70-es években, mert olyan kibaszott nemesfiúk vagyunk. Legalább a stábban látszódna, hogy lelkesek az újabb 90 perc miatt, hogy kipróbálhatják a 34. taktikai variációt, hátha az elindít valamit. De nem fognak, 433 lesz Hghhgákpóval. Szívesen a pozitivitást vasárnap délutánra. Jó, zárjuk így: ilyen fos Poolt csak a vetésforgó alján látsz szenvedni, megkoronázva a háttérbeli kurvára aggasztó folyamatokkal – meg kell az ilyet becsülni, kell a kontraszthoz, sírva kell vigadni.

Hadd szóljon a Dzsekszon!