Ajax – Leeds

Last minute, mint a nyaralás Egyiptomban. Rangers? City? West Ham? Egy pillanatra fél kezünk már a tapírfaszon volt, amikor érkezett a Nottingham elleni tornamutatvány. Mint amikor a krimi sorozat felénél meghal a legkézenfekvőbb elkövető, te meg vakarod a fejed, hogy oké, akkor ez lehet mégse lesz olyan egyszerű. 

Na egy ilyen kiváló meccs után mentünk az Ajax ellen, pontot tenni a továbbjutás végére. Ahogy így leírom, egyből látszik, hogy a fáradtság kihozza az emberből a Hajdú B féle manírokat, elnézéseteket szeretném kérni, iszom majd rá tengerész ízű szeszesitalt, az majd kiűzi a gonoszt. Szóval az van, hogy mehettünk volna simán a döntetlenre, bekkeléssel, Hamesz Milnerrel támadó szélsőben, Gomezzel RB-ben meg mit tudom én milyen mocsokságokat elkövetve a foci szent szelleme ellen, de csak simán feltolta Kloppo az elérhető gálakezdőt, aztán hadd szóljon. Bölcs visszafogottságra utal, más kérdés, hogy egy ilyen foshalmaz PL meccs után az lehetett a terv, hogy megtalálja a csapat a momentumot újra és tudjon már végre focizni, reméljük ez a lendület ki is tart. Focizni akartak ők is, mi is, ami annyira sikerült is, hogy az első félidő kb 35. percében simán lehetett volna 2-0 is oda. Ordas nagy faszságból jött mindkét komoly gólhelyzetük, teszem hozzá gyorsan, de a szerzett három gól ellenére is azt gondolom, hogy ha félidőben így álltunk volna, nem nagyon fordítjuk meg. Lőtt helyette egy gólt Salah, egyrészt ez ilyen tipik kiscsapat / nagycsapat stiló, ők elbasszák, mi belőttük, lehet próbálkozni jövőre. Másrészt innen is puszit küldök Pasveer kapuspajti hasára, tökre megérte kijönni a kapuból lassan, meg-megállva, nyikorgó golyókkal zsebében, jött a kapuból, jött serényen. 

Oké, volt még egy kapufa, de itt a lélektani része a meccsnek ami tök vicces szerintem: Kijön csóró Ajax a második félidőre, gyorsan kéne szerezni egy gólt, aztán megint bármi lehet… Piff, egy szöglet, Piff, egy lövés Elliot rosszabbik lábából (ami még őt is meglepte, nem hogy minket), máris lehet kevergetni a kakaót a pizsamához. Mindig is büszke voltam rá, hogy érzékletes szóképekkel szökken szárba gondolataim virágoskertje, úgy érzem a focis hangutánzó szavak területén is sikerült végre nagyot alkotnom. Kazinczy ásítással kendőzött erekciója vagyok. Na de itt meg is áll a mesemaraton, mert gyakorlatilag a meccs maradékára csak annyi változott, hogy bár mindkét csapat továbbra is akart focizni, valójában egyiknek se sikerült. Ők nem igazán tudtak komoly helyzetet kialakítani, mi meg nem tudtunk olyan kontrákat vezetni, amiből jöhetett volna még pár gól. Annyira, hogy úgy a 70. perc környékétől ha nagyon hunyorogtam (volt rá precedens, én így nézek meccset, jó?!?!) akkor olyan flessem volt, mintha nem BL, hanem valami Bayern stadionban rendezett nyári sörmeccset néznék. Középpályán átrohanás, kapu előtt passzolgatás és balfaszkodás, intenzív tésasszonyozás. Szóval bounceback volt ez kéremszépen, érzetre a játék nem volt rossz, de azért még a jó az nem ilyen, cserébe a lényeg megvan, mehetne a fakó a szintén motivált Nápoly ellen, ha lenne. Mármint fakó. 

Szóval akkor mi is lesz a Leeds ellen? Egyrészt ez még nem az a forma, amire feltétlen teregetni lehetne, másrészt ez a meccs azért egy sokkal másabb lesz, mint a szerdai. Itt nem akar más majd focizni (valszeg) rajtunk kívül, max csak annyit, ami egy szöglet / szabadrúgás kiharcolásához, vagy pár gyorsabb kontrához elég. Eddig ugye többen belénk álltak rendes presszinggel, középpálya szodomizálással a kicsik közül, és alapvetően volt is keresnivalójuk. A Nottingham azt mutatta meg, hogy teljes bekkeléssel és néhány kontrával is meg lehet csapni minket, tök utolsóként, folyamatos dákóslukkolási maraton után. Szóval most hiába jövök azzal, hogy Augusztus vége óta (jelzem, mindjárt November van) két döntetlen négy vereség a full csumpi Leeds mérlege, meccsenként egynél kevesebb gólt szereztek ebben az időszakban, meg tavaly is épp nem estek ki – Trent megint úgy gondolja, hogy lekapcsolja az agyát egy békés 60-70 percre, vagy a Gomezról kapni szokott meccsenként egy teli gólt belövik, akkor necces tud lenni az este. 

Amúgy sérülésekkel most éppen nem állunk teljesen szarul, pontosabban nem úgy szokásosan szarul. Hendó padra leülhet valszeg, az elefántpuszi után valszeg nem teszik be egyből a kezdőbe, lesz helyette talán Thiago, egyébként kb. ugyan az a gálakezdő, ami az Ajax ellen ment fel. Én úgy különösebben nem aggódom, valamelyik CB-nket csak fejbe tudjuk rúgni egy szögletnél a labdával, vagy ha mákunk van, akkor Nunez előbb szerez gólt, mint hogy kihagyjon 2-5 ziccert, és akkor tudunk a pályán pihenni. Boldolok egy 3-0-t ide, gólszerzőnek meg egy Nunez, Gomez, Milner hármast, csak hogy biztos ne tudja ez a köcsög univerzum eldönteni, hogy premium jinx-e ez, vagy sem.