Bugos szoftver spagettikóddal

Jó étvágyat kívánok. Ezek vagyunk mi, Liverpool, 22 őszén. Megkampóztuk a Cicit, elpicsázódtunk a két ligautolsótól. Bogarak, tésztafélék a hajtás után.

Adott egy mindenki által imádott csúcsszoftver (21/22-es Pool). A userek viszont elkezdik mutatni az eltérő igényeket. Igazán már tavasszal éreztük ezt, mikor outscore-ba hajló BR-i tavasz kezdett felsejleni. Ez éppen aranyosabb lett, bár nem kevés ezüsttel a végén sajnos. Történt ugyanis, hogy a már jó sokszor kibeszélt TAA-Robbo mögötti tereket megtalálták az okosak. Hogy őszinte legyek, erre az újabb feature (Nunez és a 9-es játék) egy eléggé mellélövés volt – utológ persze milyen kurva okos az ember. Ráadásul olyan rohamtempóban tervezte ezt releaselni a csapat, mint a várva várt Cyberpunkot. Az eredmény ott is a nevetség tárgyává válás, majd milliónyi patch volt.

Kloppék elkezdtek patchelni (pöcsölni) a Rangers elleni DP-vel. Ami jónak is nézett ki, csak érted, hétvégi petprojekt ötletből nem oldod meg a végeláthatatlan problémalistát. Jött az Arsenal, köszönte szépen. Aztán persze jól mutatott a nyári gondolatok vitrinében, hogy na, végre, idén, a sok top6 ellen hullajtott tavalyi pont után meghágtuk a korszakos riválist. Ugyanakkor ez a két kék halál most olyan mélyre ásott mindegyikünkben, hogy inkább megy vissza mindenki Nintendózni.

Szép is lehetett volna ez a legújabb patch: diamond a Leeds ellen. Ugyanakkor a liga egyik legjobb transition play-e és legtöbbet futó csapata ellen úgy végképp nem ért semmit, hogy az ismét esti órákban tesztek nélkül kifejlesztett v2_final taktikai megoldást egyik középpályásunk sem értette. Játszani meg aztán végképp nem tudta, sem Elliott, de még Thiago sem, főleg úgy, hogy a hibernációból fel-felinjekciózott brazil 6-os volt labdát osztogatni meg szerezni (inkább csak kergetni).

Csodaszép volt egyébként ez a Leeds, nem is értem, hogy nincsenek feljebb a listán (mi meg még lejjebb). Gyönyörűen támadtak le, labdaszerzés után olyan sebességkülönbségben voltak, hogy folyamatosan vártam a gólt. 2-vel lehoztuk, és annyiban védeném Gomezt és VVD-t, hogy Ad1 a pszichológia lekormolást talán a legjobban ők viselik meg, hisz ha nyeled a gólokat, akkor az elsősorban nem Salah FIFA-pontjait rontja, Ad2 ott áll előttük a mai Fabi, illetve két másik világtalan, akik heti szinten kapnak más feladathalmazt, amit jól művelni nem hogy 2 pihenő edzéssel, de 3 teljes nyári felkészüléssel sem lehet olyan szintre elsajátítani, hogy működjön.

Nyilván itt már mind a vb-t várjuk. Nem letörve senki kedvét: és akkor mi lesz, amikor a fél bagázs, élükön a csikókkal és a rehabon fekvő emberekkel majd lötyögnek Kirkbyben? Max az ellenfelek hanyatlásában bízhatnánk, de abban meg minek, itt nálunk van a baj. Fejben, whiteboardon, kódban. A legkilátástalanabb pont, hogy a stáb nagyon pöpec agilis megoldás keresésben van, csak éppen egyik megoldás mellett sem teszi le a voksát, és semmilyen értelmes roadmap arra nem világlik fel, hogy majd itt az egyre átláthatatlanabb foltozgatás helyett mikor jön egy cél, rá stratéga, és arra felfűzött megoldások. A legjobb fejlesztők kiesése nyilván nem segít, de itt eggyel hátrébbról indulunk most.

Krawietz a VB alatt
Krawietz a VB alatt