Jó meccs, meh eredmény, megmaradt kérdőjelek

Amikor Pickfordot dícsérned kell akkor tudod, hogy nem életed derbije volt. Everton – Liverpool 0:0.

derby

Ha esik ha fúj, ha van gáz ha nincs, a Merseyside Derby mindig megbízhatóan feszült meccset hoz. Nem volt ez másképp ma délután sem: addig-addig daráltak Liverpool vörösei és kékei, amíg az utolsó percekre már a Premier League normáihoz képest látványos volt a seggeken levegővétel. Az már egy plusz nézői cukorka volt, hogy ez a feszültség most nem is Champo vasutas jellegűre sikerült, hanem egy kifejezetten életteli, vibráló találkozó jött ki belőle, olyasféle amit még mutogatni is lehet a “0:0 is lehet jó meccs” univerzális vitriolában.

Mindez szép és jó, de az angol foci mostani táplálékláncában a Liverpoolnak meg kell vernie az Evertont (meg amúgy is), ez pedig nem sikerült. Azt hiszem azt ki lehet jelenteni, hogy a csapat tett eleget a győzelemért – kétségkívül többet mint a hétközi tényleg győzelemért – viszont gólra játszák vagy mi, és a 3 kapufa meg a több szép Pickford védés egyike sem gól. Ha tovább fejtjük a hagymát, kifejezetten demotiváló ahogy Gomezt és Tsimikas-t lehet főképp kiemelni a mezőnyből, míg a kezdő támadó triót a szerethető szezon eleji Vintage Bobby két villanása zárójelbe tudta rakni. Hirtelen nem is emlékszem olyan meccsre, amin Salah ekkora non-faktor lett volna nálunk. 

Lehet persze azzal is érvelni, hogy annak a hétnek a hétvégi meccséről beszélünk, amiben a kloppi sztenderdekkel szöges ellentétben kölcsönvettünk valakit szeptember 1-jén a Juvéból, hogy darabra meglegyenek a lábak a középpályán. Emigyen aki mostanában az új szezonos brit Demolition Tourt várja a Liverpooltól, az kincstári optimista futóbolond. A ponthullajtások is lépésről lépésre nagyobb problémák persze, viszont jobban nyomaszthatja a mezei poolost az, hogy a kérdéses pontokra nem jönnek a válaszok. Lement 6 forduló és még csak tapogatózni sem tudunk arról, hogy

  • Mi fog kisülni abból, hogy Diaz terének bővítése végett egyre visszább húzódnak a közelmúltbéli sikerek letéteményeseinek számító full backek?
  • Miért rakták bele a vállalati aranyat egy 9-esbe, ha időközönkénti fejeltetésig jut a tudomány?
  • Ki és mi lesz ebben a mostani félutas generációváltásban a tüzijátékokkal meghosszabbított Salah?

További elmélkedős kérdésekre is bőven teret adnak ezek a hetek, de felesleges szaporítani rájuk a szót, idővel csak a #mindenszar nőhetne ki belőlük. Ami talán túlzás, de hogy fos van az biztos, ami rózsaillatú nem lesz pusztán Thiago visszatérésével. Jelen állás szerint készüljünk fel arra, hogy látunk még fokhagymaszagú döntetleneket a közeljövőben.