Szar minden

Ahogy a lentebbi kép is jól mutatja, diósgyőri honfitársaink az előző szezon vége felé egyértelműen jelezték, mit gondolnak csapatuk szezonjának addigi alakulásáról. Valahogy így érezheti most magát az egyszeri Liverpool szurkoló is. Sok a sérült, nincs középpályás, a köcsög United is megvert minket, és még Keita is egy f@sz. A képlet azért nem ennyire egyszerű, és a Fonat első longformjában megpróbálom elmagyarázni, hogy miért is nem.

Úgy indultunk neki ennek a szezonnak, hogy újra minden fronton harcban lehetünk, talán megszorongatjuk, és akár meg is előzzük a Cityt a bajnokságban, kis szerencsével még a BL is meglehet, és Nunez Haaland előtt lesz gólkirály a PL-ban. Nah hát ehhez képest három meccsből van összesen két pontunk, a kis drogbárónk meg épp három mérkőzésre szóló eltiltását tölti, és rajta kívül is van egy rakat sérültünk. Nem annyira fényes a szitu, de közel sem annyira szar, mint amilyennek elsőre tűnik.

Kezdjük először azzal, hogyan is kerültünk ide.

Ha érdekel a longform további része, akkor legyél Te is a Patronálónk!

Így szépen át is kanyarodunk a hétvégi, Bournemouth elleni mérkőzésre. Ami aktuális ellenfelünket illeti, legutóbbi két szezont a Champoban töltötték. Tavaly nyáron nevezték ki a Fulhamtől távozó Scott Parkert vezetőedzőnek, akinek az irányításával a második helyen végeztek a másodosztályban, így automatikus PL feljutást értek el. Egyébként Parkerrel két évvel ezelőtt simán kiesett a PL-ből a Fulham, meglátjuk most egy másik város csapatával mire megy. Parker irányítása alatt a Bournemouth kulturált focit játszik, próbálnak hátulról építkezni, és lehetőségekhez mérten letámadni. A csapat legjobbja, és az előző szezon legeredményesebb játékosa az a Dominic Solanke, akit 2019-ben 19 millió fontért adtunk el nekik, és bár karrierje nehezen indult új csapatnál, mára a Bournemouth meghatározó játékosa lett. Kisebb sérülés miatt az előző két mérkőzést kihagyta, de a harmadik fordulóban már pályára lépett, amikor is 2-0-ra verték a Gerrard vezette Aston Villát. A hírek alapján egy kisebb sérülése most is van, de hétvégére már elérhető lesz. Rajta kívül a két védekező középpályásukra, Billingre és Lermára érdemes még figyelni. Nem rossz kis csapat ez, nehéz mérkőzésre számíthatunk, különösen úgy, hogy most mindenki érzi a vérszagot ellenünk. Kezdőnek az Alisson – TAA, Gomez, VvD, Tsimikas – Fabinho, Elliot, Carvalho – Szalah, Firmino, Diaz sort várom, de nagy valószínűséggel úgysem ez lesz. Szombaton 16:00-tól jólenne megszerezni az első győzelmüket a bajnokságban, hogy kicsit mindenki megnyugodhasson, és úgy várhassuk a következő hetek zsúfolt menetrendjét. Fun fact így a végére: november elejére be is fejeződik a BL-csoportkör, szóval másfél hónap alatt kell a hat meccset lejátszani. Jajj neked, középpálya.