Red Bull sörmeccsek

A Red Bull franchise futball franchise-ának két legértékesebb franchise-ával játszunk felkészülésit a két Red Bull Arénában:

  • Csütörtökön (ma, július 21.) Lipcsében
  • Jövő hét szerdán (július 27.) Salzburgban.

Ismerős terep és csapat ugye mindkettő. Lipcsében a Gula – Orbán – Szoboszlai tengely továbbra is stabil. Utóbbit semleges szemmel is érdemes lehet idén követni. Ha nem sérül, ügyes, akkor 21-ről 22 éves korra váltva minőségben is új lépcsőfokot mutathat. Amikor a posztot írom, még nincs nagyobb távozójuk, Nkunku-ra kíváncsi ugye mindenki (mi is), legutóbb Arsenalt olvastam, azon meglepődnék, meglátjuk. Hwang (támadó) és Tyler Adams (DM) jöttek a PL-be 10M+-ért, míg egyelőre csak Schlagert hozták a Wolfsburgtól a középpályára, számos ifista B-csapatból előléptetése mellett. Jól érzékelhető a mögöttes üzleti modell.

Lipcsében december elején elküldték Marschot, helyére Tedesco jött, aki ügyesen hozta be őket 1 ponttal a német Wenger-kupa helyre, és indulhatnak így a BL-ben. Kupagyőztesként a Bayern ellen 30-án vívják a maguk szuperkupáját, 7-én bajnoki start, úgyhogy ütemben hasonlóan állnak velünk.

Az osztrák fiókcsapatnál eközben újra simán húzták be a hazai Bundesligát, amivel – én nem is tudtam, hogy itt tart már az osztrák bajnokság – egyenesági BL indulók lesznek. Nagy neveket ne keressünk náluk, inkább berobbanni készülő fiatal csikókat. A csapat átlagéletkora 22,1 év és ezzel stabil osztrák bajnok, BL szereplő és vastagon pozitív business ez a klub. Szép focival, értelmezhető filozófiával. Azért valahol irigy vagyok a labancokra, na persze nem amikor Pool mezben ülök.

A Salzburg viszont már 22-én bajnokit játszik az Austria Wien ellen, második forduló 30-án, szóval érdekes promó meccs ez a Pool elleni 27-én. Ők már élesek lesznek, de hogy miért állnának ki hét közepén nem C csapattal, azt nem tudom, maximum a bécsi közönségnek.

Ez lesz a középső két felkészülésink, utána még van egy 823. Pepcity elleni meccsünk Közösségi Pajzs néven extra kp-t beszedni a nyár közepén, majd másnap a Strasbourg ellen egy, hogy az Anfield is megnézhesse még a srácokat a bajnoki start előtt. A Red Bullok ellen még mindig a stamina építés a cél, talán most már egy fokkal érdekesebb lehet a játékot is figyelni, az eredményt aligha. Söröket elő.