Anbalébaba és a 40 rabló

Villarreal, Emery, BL elődöntő, mindent ismerünk ebből.

A juve és a bayern kiütése után növekvő sorrendben érkezik az újabb nagycsapat a sárgáknak zsinórban, hihetetlen teljesítménnyel igazi mesetörténet az övék. Emery munkamódszereiről sokat lehetett olvasni még a Sevilla vezetőjeként, nagyon részletesen elemezi az ellenfeleket és a csapatának ezeket a videós összevágásokat a játékosoknak személyre szabva állítják össze. Ez egyértelműen nagy fegyvertény egy oda-visszavágós rendszerben, ahol a nagyarccal érkező nagy csapatok igencsak meglepődnek. 2020 nyara óta Emeryvel dolgoznak és ez meg is látszik a csapat összeszokottságán.

A villarreal hasonló számokat hoz, mint a la ligában. Ahol van különbség az a helyzetkihasználás és a labdatartás és a passzok. Ennek oka simán lehet, hogy a nemzetközi terhelés miatt kevésbé jönnek az eredmények a bajnokságban. A fókusz valószínűleg a nemzetközi menetelésen van, ahol pedig csak egy hangyányival jobban használják ki a kevesebb de jobb minőségű helyzeteiket. A labdabirtoklásuk hangyányival kevesebb a BL-ben, és ez totál érthető is, és nagyjából ma is arra lehet számítani, hogy labdával inkább a mieink fognak találkozni sűrűn.

8 vagy 9 meccs van hátra a szezonunkból, sérülések csak a szépkorú Bobbyt harapdálják, de hát ott van nekünk Origi ha nagyon égne a ház, ez nem lehet para. Sorozat terhelésben a csapat folyamatos a felszínen maradás, állunk minden versenyben. Mindig éppen annyit teljesít a csapat, hogy ne legyen nagy gáz. Lehet xelni meg kikapni, amíg a továbbjutás a kézben van, lehet 0-0 az everton ellen 60 percig. A meccs végén ott van a csapat, hogy ami feltétlen szükséges az megvan. Nem lesz közben hibátlan a meccs, vagy a menetelés, de nem is lehet és fölösleges is, ez a csapat profin reagál a hibái nagy részére. Ez a konzisztencia egy olyan szintje, ami csak a legnagyobb csapatokra jellemző. A BL 4-ből 3 csapatánál irdatlan ideje együtt van a mag, de még a Villarrealnál is Emery dolgozik már 3 éve.

Klopp Everton elleni nyilatkozata nagyon megtetszett, valami ilyesmiről beszélt, hogy könnyű belevágni egy-egy rangadóba, mert ott az extra érzelmi töltet, aztán emlékezzünk a Klopp éra elejére a kismeccseken simán elbuktunk. Ez a tanulási folyamat első lépése, hogy minden meccsre ugyanolyan motivációval kezdjen bele, mint egy érzelmileg fűtött rangadóba. Ezek után jön az hogy a rangadókon ne vigyen el a hév, vagy ne legyen közönyös, megtalálja a csapat azt a felkészültségi és motiváltsági szintet, ahol józanul tud játszani és kihozni a maximumot. Ezért tart itt a csapat, konzisztensen verünk mindenkit az űrpénzből épült cityvel versenyben vagyunk és nyerhetünk idén 4ből 4et még mindig.

A motiváció a helyén lesz és nem lesz lebecsülve az ellenfél. A csapat tudja, hogy melyik pontokon lesz veszélyes a Villarreal és hogy azt hogyan kezeljék le rendszer/csapat szinten. Az Anfield nem lesz halk egy percre sem, a szurkolók is tudják mi itt a tét. Ha kiharcolunk egy pár gólos előnyt, akkor a visszavágón már lehet egy kicsit forgatni a keretet, hogy az utolsó meccseinkre is maradjon szufla.

Boldog nemzetközi tapír-napot mindenkinek!