Egyik Manchester a másik

Villámgyorsan robogunk tovább a bajnokság utolsó 7 meccsére, miközben FA kupa döntőbe jutott a csapat hatalmas első félidős játékkal és egy jól menedzselt második félidővel. Konstatáltuk nyugodtan, hogy ez a zsákban van a végén kicsit emelkedett a pulzus, de a szépítesen kívül a Citynek nem osztottak idén hazai kupát.A Unitednek meg még annyit se osztottak, idén sőt örömünkre az elmúlt években sem nagyon.

De még mielőtt rákanyarodunk a konkrét összecsapásra fontosabb dolgokról is essék szó. A 9 meccses áprilisunk kellős közepén járunk, amikor olyan tempóban érkeznek a meccsek, hogy csak fogjuk a fejünket. Benfica dupla pipa, City dupla pipa. United-Everton-RReal-Castle sorban szinte nincs is idő feldolgozni az egyes meccseket. Elemezni, összefoglalni, megrágni, lenyelni, kiszarni, felkövetni, kikapálni, elegyengetni, megnézni, újra hozzányúlni semmi idő nincs. Aztán jön az életke és olyat húz, amit senki nem várt és teljesen zárójelbe teszi a meccset. Cristiano Ronaldo számomra nem szimpatikus, részben mivel olyan klubokban töltötte karrierje csúcs éveit, amiket szívből tudok utálni, valamint sikerült a levezető éveivel szétkúrni a Juventust, amit meg szegről végről kedvelek is. Habár az elmúlt évben ezen tevékenységét áthelyezte a Unitedbe ez hozott valamit. Azt hiszem nem is kell részleteznem, hogy a fentiek nem enyhítik a személyiségével kapcsolatos fenntartásaimat, de még csak elviselhetővé sem teszik. Tegnap az ikrei születéskor az újszülött kisfia meghalt. Ehhez nem kell kisgyermekes szülőnek sem lenni, hogy megértsük kevés ekkora csapás van a világon. A történet a szívemben zárójelbe tett mindent, az összes megnyerhető kupánkat, a rivalizálást és az antipátiámat. Szolidaritásként az Anfielden a 7. percben Ronaldoért és a családjáért fog zúgni a taps.

Azt hiszem ezért igazán nehéz dolog erről a meccsről most írni és egyáltalán játszani sem lesz egyszerű, pláne ilyen téttel bíró rangadón. Nem tudom ezt, hogy teszi rendbe a fejekben Klopp vagy mivel motiválhatja a srácokat, de igazán beülnék a Krawietz mellé meghallgatni a felkészítést, hátha lendítene rajtam is. Természetesen nem szerepel a csapatban Ronaldo, a futball sokadlagossá vált számára a napokban, a családjának hatalmas szüksége van rá.

A MU nehéz helyzetben van, harcban a Wenger trófeáért, szükségük van a 3 pontra, még ha semmi nem indokolja, hogy erre lenne esélyük, de hát épp ettől rangadó egy rangadó. Van ám előnye is ha szétcsúszik a napod és a beharangot elég sokáig nem sikerül befejezni, mégpedig, hogy lehet kezdőt írni a posztba.
Íme a felállások:
De Gea, AWB, Maguire, Lindelof, Jones, Dalot, Pogba, Matic, Bruno, Elanga, Rashford
Alisson, TAA, Matip, VvD, Robbo, Henderson, Fabinho, Thiago, Salah, Mané, Diaz

Habár csodálatos xT ábrát kaptunk az xfb analyticstől a Unitedről, erre a meccsre ez nagyon kevéssé lesz érdekes, a kezdő alapján egy fasza 5 védős buszozós rombolásra lehet számítani és arra hogy elrontsák a megszokott liverpooli játékot. Nem sok tere lesz Diaznak Salahdni, mindenképpen érdekes lesz, hogyan működik a tehenész busz és hogy a fiaink a sorozatos meccsterhelés mellett mennyire tudnak higgadtak maradni. Érdekes gondolat ez így évtizedesnél is hosszabbra nyúló liverpool szurkolói berögződések helyett arra gondolni, hogy akár még a padról is érkezhet erősítés.