Hogyan álljunk egy Liverpool elleni FA kupa meccshez?

Nagyjából, ahogy a Nottingham tette, felrakták a proper kezdőt, egy percre sem tartva a hatalmas Liverpool lighttól. Minden labdáért, minden négyzet centiért megdolgozva, az idegesítő és szabálytalan határán tökéletesen sasszézva.

Valljuk meg, nem szakkagtjuk szét az istrángot mostanság az első félidőkben, és látva a kezdőt nyugodtan következtethettünk, hogy lesz lehetősége a Nottinghamnek, ha megérzik a vérszagot. Nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom a liverpooli játék fókuszpontja a szélek. A szélsővédők alakítják a játékot, diktálják a tempót, a középpálya jóformán a presszing, a labdák visszazerzése és annak folyatása a két szél között. Na mostanság Trent az aki már szinte a halfspaceből irányít, na az ő helyén kezdett Gomez, aki originál középhátvéd, két keresztszalag operációval. Mellette a frissen szervizelt munkagép Henderson helyett a mostanában egysíkúan gondolkodó, futok előre aztán elfogy a pálya Ox kezdett. A másik oldalt pedig a stabilan védekező és biztosító Robbo helyett kezdett Tsimikas.

A harcias kiscsapat szépen meg is nyomta az első félidőt, ami a csövön kifért, és szépen használták ki az 50-50-es párharcokat, hogy ne tegyék sétagaloppá a Liverpoolnak. Jómagam látva az első félidőt nem voltam ideges, sima 0-0, volt egy két helyzet, nagy dolgok nem történtek, de a hazaiak rendesen égették az energiáikat és a liverpooli pad jóval erősebb az övéknél. Részemről oké volt az első félidei grinding session. A hazai közönség meg itta ezt az őszinte játékot és minden erejével buzdította a csapatát.

Nem akarom a hikomatos rehab szökevények nyakába varrni a játékot, de ha Gomezt CB-ben kezdeti VvD mellett és Milner a szélsővédő, akkor ugyanez lenne. Egyszerűen annyira rendben van az alap liverpooli kezdő, hogy nem lehet rehabról beugorva az élete meccsüket játszó kiscsapat ellen egyből hozni Trent szintjét. Ez tök oké, ahogy Ox sem lesz se Thiago se Henderson az edzéseken. Innen nézve teljesen oké teljesítményt hoztak a B arcok.

Fél órával a vége előtt Jürgen úgy gondolta elég volt, jöhet a napalm. Ox helyett Thiago, Elliott helyett Minamino, Keita helyett Diaz és Fabinho helyére pedig Henderson jött be. Átálltunk 4-2-3-1-re ahol Jota húzodott Firmino mellé, Diaz és Minamino a széleken. Ezen a ponton ígérkezett izgalmasabbá válni a meccs, Klopp abszolút feltekerte a gázpedált ( :) ). Ha valaki bemondja nekem olyan 2012 környékén, hogy 10 év múlva Thiago-Henderson double-pivot jön csereként a Nottingham Forrest ellen, lehet nem hiszem el.

Jotának egyetlen egy értelmes megmozdulás azonban elég volt, hogy egy gólós győzelmet arassunk és ott vagyunk a Wembleyben. A Nottingham nagyszerűen csinálta, amit kellett és ezzel fogcsikorgatva kellett küzdeni a győzelemért. Ami jó, mert nem szartak be a melótól a fiúk. Mégha volt egy ügyes műesés, egy nagy ziccer kimaradt a Nottinghamnél.