Újra január lett

Nem versz át, láttam én ezt már. Same old shit. Attraktív, intenzív, oda-vissza első félidő az óriások között, aztán a sittes, még mi is el tudunk fáradni 2. félidő egy bűn 0-0-val, hogy aztán kiegyezzünk egy X-ben, aminek csak egy csapat örül, az is Manchesterben. Fáj ez a mostani „menetelésünk”, de hát van ilyen. Megjött a január, megjött a tél, nem megy el a covid, maradnak a szomorú emojik. ?

Nem leszek rest őszintén megvallani, hogy kissé én is megcsömörlöttem a covidos bejglis időszakra fociügyileg. Megy ez a már-már szokásos téli begyepesedés, hogy egy kicsit fájjon a fejem a durranó hasam mellé. Nincs kedvem stream-et vadászni, nincs kedvem híreket olvasni, mert látom, hogy Leszter-Pool 1-0. Meg Chelsea-Pool 0-2-ről 2-2. Essünk túl az összefoglalón, hátha félig telinek fogom látni a poharat a végére.

Mané agyatlan. Mármint ne érts félre, ha ő az, akkor én egy elszáradt kóró nem létező gyökérzetének kőbe ütközött ága vagyok. Mané úgy agyatlan, hogy szürkeállományának csimpánz része túl gyakran veszi át a kontrollt, amiről mi, de sajnos még ő is azt hiszi, hogy véletlen. Ez a gyakoriság nem az. Ellendülő könyökös, emberbe vezetett labdák, kritikus helyzetben botlás, rossz kulcspassz, kapusba rúgott labdák. Nem értem, mi van sportpszichológia részlegünk szürkeállományában, de az afrikai gazellát nem sikerül évek óta megtoldani azzal a nüansszal, amivel Szalah-i magasságokban játszhatná az oroszlánt. Ettől még persze a kórógyökérzethez közelebbi állapot szétekézni és eladni akarni, amikor az egyik, ha nem a legprájmabb Liverpool teljesen nélkülözhetetlen eleme. Ma is. Még tegnap is.

Hasonló csimpánzságokat egyébként TAA nyom rendszeresen, bár kb. huszad ennyit. Mindegy is, nem akarok végigpörögni és embereket osztályozni. Ez annál egy jobb meccs volt, két brutálisan jó csapattól. Az első félidőben jött Tusi és csapata, és dörömbölt a brével az asztalon, hogy márpedig ő title contender. Erre mi igazi érettséggel azt reagáltuk, hogy nyugodj meg kispajtás, egyikünk sem az, de ha ennyire benned van az inger, akkor tessék itt a labda, nyomjad csak a szexi 3-védőst. És akkor nyilván találtunk mi két gólt, a megérdemelt definíciójától öles messzeségben.

Feljegyeztem még a félidőből, hogy olyan szinten passzolnak minket szét középpályán, hogy nagyítóval keresem Joe Allen szellemét. Kante volt az ő Wijnaldumjuk. Sírok baszd meg, ez van. Nekünk most nem jó lábbal kelő kőmíves Kelemenek és egy remélhetőleg long-covidost játsző brazilunk volt. Lesz ez még jobb is, igaz addigra április lesz és megnyeri a Cici megint.

Hogy a néző még jobban szórakozzon – nehogy már minden dicsfényt a PDC világbajnokság vegyen el az izgalmaival -, jött a 2-2. Kapásgól és a középpályás védekezésünk mattolása. Szignifikánsan, de nem lényegesen közelebb voltak a megérdemelthez.

Egyszer megnéznélek, ahogy egy szignifikáns és jelentős underdog poziban elmész MMA mérkőzni nehézsúlyban

Aztán a 0-0-ás második félidő. El is aludtam, két és fél hetes téli szieszta után full kipihenve, kora este fél 7-kor. Biztos én is elfáradtam az első félidő tempójában. Na mindegy, fel is ébredtem azért, akkor már Ox meg a többi próbálkozott láttatni a középpályát mint olyat. Szépen írtátok a kommentek között, mekkora sikerrel. Uram reszkess.

Külön záró bekezdést érdemel kérlek, hogy a két gólunk kulcspassz + Mané illetve Salah zsenialitás volt. Így lett X, és most jön az AFCON. Esküszöm, ez felráz. Ez már olyan Poolos lesz. Faszkorbács, de underdogság, meg minden. Origi, Taki, gyere te férfi! Na, csak tele lett félig a pohár, jöjjenek ezek az istenverte covid és afcon fűszerezésű cirkuszok.