Farkasokkal táncoló

A szombat délutáni idősávban megrendezett találkozón a wolverhamptoni farkasokhoz látogatnak fiaink. Ez lesz gyors egymásutánban a harmadik bajnoki meccsünk.

A kínai tulajdonban levő csapat hosszú idő – négy év és közel kettőszáz meccs – után vesztette el menedzserét, a portugál exkapus Nunót. Izgalmas, hogy az akkor a Tottenhamhez távozott menedzser azóta már nem a Tottenham vezetője. Az irányításával “kis Portugáliává” alakult csapat ellenben egyelőre nem érzi meg hiányát, hiszen jelenleg a 8. helyen tanyáznak, ami feljutásuk óta megszokott helyük a bajnokságban. Elég egyértelműen Nuno a vesztese jelenleg ennek a váltásnak.

Persze az új menedzserért nem ismeretlen terepre mentek a kínaiak, hiszen ismét portugál menedzsert hoztak Portugáliából. Bruno Lage tökéletesnek tűnik a pozícióra, hiszen éveken keresztül volt korábban segédedző Angliában, így az itteni focikultúra nem ismeretlen számára. Nyilván a nyelv sem, de manapság azért az angol ismerete már nem szokatlan dolog, így ez egyre kevésbé szempont. Közben a jóember portugálként nyilván jól megérti magát a kerettel, amelynek körülbelül fele honfitársaiból áll. Egyetlen negatívum, hogy a vezető poszton még elég tapasztalatlan Lage, hiszen korábban csak egy évet volt főnök: igaz, ez a Benficánál volt.

Az idei nyáron túl nagy mozgolódás és költekezés náluk sem volt, köszönhetően a Covidnak. Egyetlen, de az jelentős változás, hogy a portugál válogatott kapusa Rui Patrício az AS Romához, Mourinhohoz távozott. Tény, hogy a Sportingtól furcsa körülmények között érkezett kapus mindig is egy kicsit túl jónak tűnt egy ilyen csapathoz. Érkezett helyette egy másik portugál kapus Görögországból, José Sá.

A jól menedzselt vezetőedző váltás és a közel változatlan keret végül is azt mutatja – számomra elsőre meglepő módon – hogy nem váratlan a farkasok idei szereplése. Ha legutóbb azt írtam, hogy egy pocsékul támadó, de jól védekező csapat az ellenfél, akkor ez az idei Wolvesra hatványozottan igaz. 14 bajnoki meccs után a második legkevesebb gólt szerezték 12 találattal, ellenben a harmadik legkevesebb gólt kapták a szintén 12 góllal: így szépen ki is jön a nullás gólkülönbségük.

Abból a szempontból szokásos meccsre lehet készülni, hogyha idén hasító támadósorunk megszerzi a vezetést, akkor jó eséllyel túl nagy probléma nem történhet. Ebben segíthet, hogy alapvetően a kisebb, kevésbé mély kerettel rendelkező csapatoknak kedvezőtlen az, hogy ez a mostani meccs gyors egymásutánban a harmadik bajnoki. A mieink sokkal jobban szokva vannak a “szerda-szombat” erőltetett ütemhez, mint a farkasok.

Nem akarom ismételten megénekelni, hogy minden ANK előtt szerzett pont hatványozottan értékes a szememben. Ezért nyomni kell,mint süket a bim-bam csengőt.