ATMA kiharang

Imádom ezeket a csodálatos pillanatokat az életben. A hétköznapok minden nyűgje, igazságtalansága, vállvonogatós szenvedései után próbálsz néha keresni valami magasabb összefüggést, a jó elnyeri méltó büntetését, meg úgy is visszakapod még, vágj csak be elém a pirosnál, persze. Aztán ezek a nagy kozmikus visszanyalások valahogy csak kimaradnak (vagy csak nem vesszük észre őket), és van, amikor leülsz a TV elé és 60 colnyi pixelből dől rád a varázslat, hogy geci, ilyen létezhet.

Amúgy tényleg régóta délelgetem magamban ezt a gondolatot, hogy utálok-e az Atmánál jobban csapatot, meg ki tudna erre jobban rászolgálni. Ez ilyen focira fókuszáló rorschach teszt lehet amúgy, vagy mi az indiánneved facebook app, add meg kit utálsz és megmondom ki vagy. Arab pénzen hízlalt, piacot felborító / betöndő kurvapecér csapat vagy? Meh, csöves vagy, de csak közepesen fájsz nekem. Keménykedő tuskócsapat vagy nulla labdaérzékkel, szögletvariációk nyershúsra? Fasszopó vagy, de legalább (általában) nem alattomos. De van ez a fos csapat, amelyik kemény, sokat és szándékosan faultol, cserébe sunyi, színészkedik, reklamál, húzza az időt meg az ember idegeit. Bármikor mehetne ürgebőrbe varrva egy fasz alakú neutron bomba Madrid szép városára, a járulékos veszteségként kalkulált Realt is figyelembe véve mondhatjuk, minden pofon jó helyre megy. Sajnos mivel D12, izé, G20 még soha nem jutott el oda, hogy egységes szavazással kitiltsa a naprendszerből Cholot meg ezt a rakás rohadékot akiket munkanéven focicsapatnak hívunk, csak le kellett tolni velük egy visszavágót szerda este. 

Enumeráció kész, fasszopók a helyükön, nyitány. Nyilván bekkelni jöttek nem dícsérni, meg szerintem ők is tisztában vannak vele, hogy van egy ilyen Liverpool féle felső korlátja annak, hogy hány ziccert / helyzetet baszhatunk el büntetlenül. Ha ezt sikerül elérni, akkor jó eséllyel megvan az egy pont, mert utána már akkora görcs lesz a csapaton, hogy lehet baszni megfele az egészet. Na akkora figura volt ez a terv, hogy a félidő jó felére már kaptak kettőt, innentől meg kb. az volt a kérdés, hogy mikor takarodnak már haza a kurva anyjukba. Ez volt nekem az első magic, hogy beadás, fejes, lövés, beleérés, gól. Semmi kapufa, semmi blokk, szépen kaptak két sima gólt, az univerzum azért nem mindig adja ezt be nekünk ilyen szépen. Na de a piroslap. Persze, bíró sporttárs vakon, és igen, tudom, hogy belga, de van ez a közepesen szórakoztató német kispolgári nyakasság, ez a fityma alakú ráspollyal hátvakarás érzés, amikor márpedig én megmutatom most mindenkinek, hogy nem lehet velem packázni. Összerúgta a mókus Mané sarkát, anyuka helyénmarad, hopp, jött is a sárga helyett a piros. Végre bazmeg, ezeknél a nyomorultaknál alapból lehetne úgy kezdeni a meccseket, hogy leversz nekik egy pirosat meg kísérőnek három sárgát, aztán lehet kezdeni a görénykedést. Imádtam. Tényleg. Ez a kárörvendés csúcsa, amikor egyszer élőben láthatod, amikor a két mozgássérült helyre parkolászó X6-ost kiveszi a jard egy közepesen heveny kézműves calippózásra a körúton. A röhögést alig bírtam abbahagyni, őszintén reméltem, hogy kiszórnak még vagy két ilyen büdös gyökeret, meg mondjuk Cholot felzavarják még hobbiból a halál faszára a kispad mellől. 

Szünetben csere, mert baszki rendesen focipályán arra kell taktikailag cserélni, hogy az ellenfeled egy gennyes fasszopó, és ki akar majd állíttatni valaki, jobb a békesség. Vídia keménységű dolgok ezek. A félidő eleje úgy megszaladt, hogy 10-15 perc után lehetett volna kettő helyett hat is ide, aztán gondolom amikor látszott, hogy minél inkább próbálunk támadni, annál nagyobbat fognak belénk rúgni, mindenki úgy volt vele, hogy jobb lesz inkább passzolgatni kicsit. Karmikus megaigaszságszolgáltatás #3 érkezése: Rendesen csóró, fél csapatot lecserélő, 10 emberrel jelen lévő (majdnem játszót írtam, de ez minden volt csak az nem) favágó fasszopók egy lószar beadástól beraknak egy megpattanó fos gólt. Mert bazmeg hogyan máshogy, -3.4-es XG-re persze, hogy kalamoljon be a kurva anyátok valamit, nyilván. DE NEM :D mert jön a VAR és a les, hát itt már állva tapsoltam, hogy ilyen tényleg nincs baszki, az X6-os még defektet is tudott kapni. Ennyi, kész, véget is ért az este mindenkinek, jött még Origi meg Minamino lézengeni kicsit, meg hogy mégis inkább őket rúgják le, ha már valakit muszáj. Egyetlen közepesen szomorú lábjegyzet ehhez: Lehet keménynek lenni, de közben vigyázni a másikra. Lehet taktikai faultolni, mégis összességében szabályosnak maradni. Lehet taktikusnak lenni, mégsem mindent a győzelemnek alárendelni. Lehet érzelmeket kinyílvánítani, mégsem folyamatosan ugatni mindenkinek meg hergelni, mint egy csahos kutya. Meg vannak ezek a retkes fasszopók, akik minden skálának a rosszabbik oldalát maxolják ki, pusztán azért, mert még nem vezették be a foci nagy arany szabálykönyvébe, hogy ha egy büdös gyökér vagy, azért pontlevonás jár. Szorgalmazom, hátha kiesnek a gecibe minden létező versenysorozatból ezek a nyomorultak. 

Így volt, nem így volt, ha azt kéri a kislányod / kisfiad, hogy McA bácsi egyik posztjából olvass fel neki esti mesét (merthát miért is ne kérne ilyet) nem biztos, hogy ezt választanám. Csoportelsőség pipa, ami annak a fényében azért elég durva négy forduló után, hogy a sorsolás után még azért erősen izzadt a seggem. Maradék két meccsen én biztos felzavarnám a fakót, hétvégén WHU, azt kell most még jól megnyomni, aztán megint jön majd az unalom a köbön a válogatott szünet alatt.