Nagyon Fontos Kupa

Karalábékupa, Ligakupa, egyre megy, a harangok azokért zúgnak, akik még a padra sem szoktak felférni. Az első fordulós sima 3-0 után kapnak egy második esélyt vízibiciklisárgák, ezúttal várhatóan Milly’s Kindergarten at Liverpool csapata ellen. A sejthető kezdőcsapatból egyébként Milneren és Oxlade-en kívül senki nem élt még amikor 1994 tavaszán a bajnokság 41. fordulójában a Norwich utoljára győzött a Liverpool ellen, úgyhogy akár a libakupában is folytathatnánk ezt a jó sorozatot. Legalább addig, amíg nem tudunk 11 olyan játékost felküldeni, akik tényleg fiatalabbak, mint Norfolk braziljai.

Milner kirobbanthatatlanságával azonban ez most még nem adott (Milly már 8 éves gyerekként szürcsölhette a teájat a színes tévé előtt ’94-ben), viszont a Kindergarten többi résztvevőjének teljesen pontos megtippelőit nem csak az arcán csókolta a múzsa, köztük egy életnagyságú katódsugárcsövet kéne kisorsolni. Ha Kloppon múlna, akkor nem is kapna senki, mert felhőbe rakta volna a Parnasszust, a meccs előtti sajttájt viszont ezúttal Pep Lijnders tartotta, aki ha akarta se tudta volna jobban sejtetni a várható kezdőt. Kelleher a kapuban senkinek nem jelent meglepetést, és valószínűleg a Gomez-Konaté-Philips-Cimikász (igen, Cé!) védősorra is érkezett volna tipp. Talán még a Jones-Milner-Ox középpálya is könnyű falat lenne, a Gordon-Origi-Minamino csatársort ellenben már nem lehetett volna a kisujjunkból kiszopni. Pep viszont kábé kiköpte a sajtótájékoztatón, hogy a 16 éves Kaide Gordon a csapatban lesz, így az anódjainkat is erre a felállásra teszem most meg a piros hetes helyett.

Slenderman kisfia bizonyosan meg tudja adni Curtis Jones fodrászának az elérhetőségeit, ezen kívül érdemes róla tudni, hogy már majdnem 17 éves, az U18-ben pedig annyira keményen tolja szélsőként, hogy Kloppoék szívesen itatnának vele egy kis vért a felnőtt asztalnál is. Ez persze egyáltalán nem ismeretlen nálunk, Sterling és TAA is pontosan ugyanígy kezdték, úgyhogy ha az edzői stáb látja benne a fantáziát, akkor felőlünk mindent bele. Ha másért nem, érte érdemes lesz nézni a meccset 20.45-től a Digi1-en, vagy a kedvenc patakodban.

Ha meg lyukra futunk, és Gordon mégse lenne a kezdőben, akkor mindenkitől elnézést, de vigasztalásul ott lesz a Milly Show, ami pont olyan, mint a túrórudi. Még egy mindig belefér.