7 másodperc

Mindösszesen 7 másodpercbe telt, mire Chris Morgan és az orvosi stáb a pályára került Harvey Elliott szörnyű sérülése után. A stáb nagyon gyorsan reagált, ami nagyban segítheti a játékos felépülését. Ki kell emelni a Liverpool alkalmazottjai mellett a leedsi kollégákat is, akik szintén részt vettek Elliott ápolásában, és nekik is köszönhetően nagyon rövid időn belül sikerült visszahelyezni az eltört bokát. Ezek a sérülések mindig borzasztóak, különösen akkor, amikor ekkora tehetségről van szó. Reméljük, mihamarabb felépül, és még az idén újra láthatjuk a pályán.

Egyértelműen nem beszélhetünk szándékosságról, viszont a bekövetkezett sérülés súlyossága miatt nem lehet kérdés a piros lap. A szabálykönyv szerint piros lap jár minden olyan szabálytalanságért, ami súlyosan veszélyezteti a másik játékos testi épségét. Innentől kezdve lehet akárhány ilyen becsúszás egy meccsen (kérdés, azokat nem kellene-e szankcionálni?), ez ebben az esetben piros lapot ért, és erről nem lehet vita. És akkor itt visszatérünk VvD és Pickfrod esetéhez, amely helyzetben a rúgás kifelé (a les miatt), és piros lap a kapusnak (az ellenfél testi épségének veszélyeztetése miatt) lett volna a helyes döntés, de ez már megugorhatatlan lécet jelentett a bíróknak azzal az ellentmondással, hogy szabadrúgást kap az a csapat, amelyből kiállítottak valakit.

Visszatérve Elliott sérülésére, a meccs igazából ott véget is ért a számunkra, hiszen onnantól kezdve szinte senki nem találta a helyét a pályán, mindenkinek a sérült játékoson járt az esze, amin nem lehet igazán meglepődni. Azért is különösen kár, hogy a sérülés beárnyékolja a meccset, mert több kiemelendő dolog is lett volna. Matip egészen hihetetlen formában tért vissza, elképesztő felismerés volt a fellépés a védelemből, az emberfölény kialakítása és a kipassz TAA felé. Megnéztem volna, hogy mire megyünk tavaly azzal a védelemmel, amiben nincs VvD, de van Matip. Azért sokkal jobb, hogy idén mindketten vannak, és remélhetőleg az egész szezont végig tudják játszani. Thiago egészen jól diktálta a tempót, kár, hogy a gólját nem adták meg, de a gólpassz szép felismerés volt. Fabinho a legjobb hatos ever, Szalah teljesítményét és konzisztenciáját szinte szavakba se lehet önteni, míg Mané egyedül többet próbálkozott, mint az egész Leeds. Annyi mindenről lehetne még írni, de egyszerűen csak Elliottra, a sérülésére és az emiatt bekövetkező kihagyásra tudok gondolni. A hírek szerint holnap lesz az operáció, nagyon reméljük, minden a tervek szerint fog alakulni, és hamarosan láthatjuk újra a kissrácot. Addig is szerdán megkezdjük a BL menetelésünket a nem éppen olaszos focit (vagy az újfajta olasz focit?) játszó AC Milan ellen.